Actualitat

Premières catalanes al BCN Film Fest


La 4a edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi tindrà lloc del 25 de juny al 2 de juliol als Cinemes Verdi

El BCN Film Fest, Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, ha fet pública la programació completa de la seva 4a edició, que inicialment estava prevista pel mes d'abril i que finalment tindrà lloc del 25 de juny al 2 de juliol als Cinemes Verdi, convertint-se així en el primer festival en celebrar-se de manera presencial després de la quarentena.

El film inaugural serà Uno para todos, produït per A Contracorriente Films i Inicia Films, amb direcció de David Ilundain i guió de Valentina Viso i Coral Cruz. La pel·lícula forma part de la Secció Oficial del festival, i està protagonitzada per David Verdaguer, que es posa a la pell d'un professor de primària que arriba a una escola nova d'un petit poble. També en el marc de la Secció Oficial, tindrà lloc l'estrena del documental Maragall i la Lluna, dirigit per Josep Maria Mañé, que segueix de prop la figura de Pasqual Maragall, alcalde de Barcelona durant 15 anys. El film compta amb una banda sonora composada per Sílvia Pérez Cruz i l'aparició especial de l'actor Lluís Homar. En la mateixa secció, però fora de competició, es projectarà la producció italo-catalana que es va endur el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2020 El meu germà persegueix dinosaures, dirigida per Stefano Cipani, sobre la relació d'un adolescent amb el seu germà petit amb síndrome de Down.

La secció Zona Oberta acollirà l'estrena del documental El que fa segur el camí, dirigit per Guiu Vallvé, Jana Vallvé i Clara Vallvé, que recuperen la història dels seus avis, el matrimoni Vallvé Cordomí. En la mateixa secció s'estrenarà El sitio de Otto, el debut de l'actor Oriol Puig en la direcció, un film escrit de manera coral entre el director i els actors. Protagonitzada per Iñaki Mur, la pel·lícula narra una història de pèrdua i recerca dels orígens en un poble del Delta de l'Ebre. Completen el repartiment Nora Navas, Joana Vilapuig, Artur Busquets i Pau Escobar.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat