Actualitat

"Com crear una productora de documental?" Xerrada al CCCB sobre com tirar endavant el teu projecte audiovisual


Perquè van decidir crear aquest nou negoci?, Com s’aconsegueix finançament per iniciar els primers projectes?, Com s’arriba a una estabilitat? Per intentar donar resposta a aquestes i d’altres qüestions, en el marc del DocsBarcelona el Clúster Audiovisual de Catalunya ha organitzat una xerrada sobre la creació de productores audiovisuals en el camp del documental.

Cada any sorgeixen nombroses productores audiovisuals noves. Al mateix temps, són moltes les que tanquen perquè no han pogut tirar endavant. Algunes d’aquestes tenen una gran trajectòria i reconeixement però també d’altres han tancat sense haver pogut realitzar ni una sola obra. No obstant això, la majoria segueixen endavant creant grans documentals amb un segell i personalitat pròpia. 

A la xerrada hi participaran:

  • Eli Dalmau: Guionista i directora. Fundadora i directora d’Ostia Films. S’ha format a l’Ateneu Barcelonès, a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), i ha treballat per Arcadia Motion Pictures, Distinto Films, Mediapro, ASF, La Fábrica de la Tele i Setmàgic Audiovisual.
  • Laura Collado: Periodista de formació i una profunda passió per explicar històries, va passar de treballar en l’àmbit de l’entreteniment de televisió (MTV, TV3) al sector documental, de la mà del director Justin Webster.
  • Paula Palacios: Cineasta de documental a cavall entre Madrid i París. En els últims 11 anys ha dirigit 25 films, centrats principalment en els drets humans, amb una especial atenció a les dones refugiades, gravant principalment a l'Orient Mitjà i Àfrica. 
  • Stacey Tenenbaum: Productora i directora. Va començar la seva carrera el 1998 com a investigadora al sindicat internacional de sèries televisives Popular Mechanics For Kids. El 2012 va ser nominada a un Emmy Internacional per In Real Life III, sèrie de no-ficció d’acció que va co-crear i produir. Va fundar H2L Productions per produir i dirigir els seus documentals.

El debat estarà moderat per Noemí Cuní, periodista i directora de Broadcaster, una productora independent de ràdio i televisió centrada en el periodisme i en la informació. Des del 1995 produeixen programes d’actualitat, divulgatius i d’entreteniment, i també reportatges i documentals. 

La jornada serà divendres 25 de maig a les 17h a l'Auditori del CCCB i l'accés gratuït amb aforament limitat. ATENCIÓ: L'activitat serà en anglès.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat