Actualitat


Nomenat Membre d’Honor de l’Acadèmia el 2011, el fundador de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, Josep Maixenchs, ha mort a l’edat de 74 anys.

Nascut a Terrassa el 1943, Maixenchs dirigia l'escola des de la seva creació, el 1994, i va produir molts curtmetratges amb Escándalo Films, la productora que l'escola va crear per unir el món acadèmic i professional.

També va produir el llargmetratge Andrea, dirigit per Hermann Bonnín i Sergi Casamitjana (1996). El 2012 Maixenchs va rebre la creu de Sant Jordi "per la seva destacada aportació a l'audiovisual, especialment com a fundador i director de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), que contribueix notòriament a la consolidació del sector al país i a la seva projecció" i el 2015 també va ser reconegut amb el Premi Nacional de Cultura. 

El 2014 va ser condecorat amb la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona per la seva contribució a la formació de les últimes i actuals generacions de professionals de l'audiovisual, que han projectat Barcelona al món amb nombroses produccions guardonades. El 2015 també va rebre el Premi Nacional per la rellevància de la seva tasca educativa al capdavant de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). 

A més a més, Josep Maixenchs va rebre diverses distincions des que va impulsar l'ESCAC fa 20 anys, com el premi Homenots (2002), el premi González-Sinde de la Academia a las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España (2005) i el Premi Maria Honorífica al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, a Sitges (2010).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat