Actualitat

Sin Miedo, un documental de l'acadèmic Claudio Zulian

12

Sin Miedo, de Claudio Zulian, prodüida per Acteon, arriba als cinemes de Barcelona i Madrid 

El documental, firmat per l'acadèmic Claudio Zulian, narra la lluita actual d'un grup de familiars de desapareguts durant la dictadura militar guatemalenca.

“Sin miedo” neix d’una extraordinària intuïció. L’any 2012 la Cort Interamericana de Drets Humans va condemnar per primera vegada a l’Estat de Guatemala per unes desaparicions forçades – va haver-hi més de 45.000 durant els anys de la guerra civil (1960-1996). El grup de familiars de persones segrestades i desaparegudes per l’exèrcit guatemalenc que va interposar la demanda, va demanar i va aconseguir que entre altres mesures de reparació figurés la producció d’un documental a càrrec de l’Estat.

Fins ara l’Estat de Guatemala s’ha negat a acatar la sentència – i a produir la pel·lícula – però els familiars no han volgut esperar més: “Sin miedo” és el seu documental. A partir de la intuïció que allò essencial de la cultura, de la història i la memòria, també es juga ara en el camp de l’audiovisual, es van involucrar a fons en la producció d’aquesta pel·lícula. Junt amb el director Claudio Zulian van explorar els llenguatges del cine, la televisió, el dibuix i la performance per il·luminar de manera nova els aspectes polítics i humans d’aquesta llarga lluita per la justícia i la memòria. 

Direcció i Guió: Claudio Zulian
Producció executiva: Claudio Zulian (Acteon), Eamon O’Farrill (Monstro Films), Catherine Dussart (CDP)
Càmera: Jimmy Gimferrer, Boig González
Edició: Diana Toucedo, Dani Garcia Benavides
So: Eric Arajol, Pablo Lach
Música: Claudio Nervi

Una producció d’Acteon, Monstro Films (Mèxic) i CDP Productions (França) en coproducció amb ARTE France, Alebrije cine y video i Óxido amb la col·laboració del Programa Ibermedia.

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=0bCQSzguu2Q&t=9s
Premsahttps://sinmiedofilm.wordpress.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat