Actualitat

L'Acadèmia lamenta profundament el traspàs de Josep Anton Pérez Giner, que va ser distingit com a Membre d'Honor l'any 2011

pérez giner1

El productor va dedicar tota la seva vida a la producció cinematogràfica.

Compta amb més de 120 títols en el seu historial, 24 dels quals són en versió original catalana. Pioner en la seva època, va ser el fundador i President de la primera agrupació de productors de l’Estat Espanyol.

Pérez Giner va començar la seva carrera als 17 anys com a auxiliar de producció i va alternar els seus primers treballs amb estudis universitaris i professorat mercantil. Va participar com a tècnic en més de cinquanta títols, fins als anys 70 a Madrid i després a Barcelona. Com a productor, ha produït més de seixanta pel·lícules, i algunes TV movies i sèries de televisió. L’any 1995 funda Els Quatre Gats Audiovisuals i posteriorment P.G. Production Services, que a més de produir cinema es dedica a l’assessorament de grans empreses. Ha produït obres de Ventura Pons, Jordi Cadena, Bigas Lunas o Judith Colell. Pérez Giner també ha estat l’home a l’ombra de pel·lícules tan importants com Perros callejeros, Sonámbulos, El diputado, Colegas, El pico, L’orgia, Un cos al bosc, Mones com la Becky o La Casita Blanca: la ciutat oculta, per esmentar només alguns títols d’aquest productor a qui li agradava, com a Hitchcock, aparèixer a les seves pel·lícules. També ha exercit de professor a l’ESCAC, la Universitat Pompeu Fabra, la Blanquerna o la Universitat Menéndez Pidal de València, entre d’altres. En el terreny administratiu, l’any 1995 va confeccionar, per a la Generalitat de Catalunya, el “Programa d’ajuts a la indústria del cinema” base de l’actual legislació autonòmica per a l’audiovisual català. En els darrers anys ha rebut molts reconeixements, entre els quals el Premi de l’associació Gent de Cinema, el nomenament com a President d’Honor de la PAC, el Premi Sant Jordi (RNE) i el Premi Ciutat de Barcelona.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat