Actualitat

Mites i joves promeses catalanes al Festival de Sitges

Mites i joves promeses catalanes desfilaran per la catifa vermella de Sitges

  • El Festival ret homenatge a la carrera cinematogràfica de Teresa Gimpera
  • La programació inclou nou produccions catalanes. Entre elles, El cuerpo, d’Oriol Paulo, escollida per inaugurar la 45 edició del certamen

Com cada any, la presència catalana està assegurada al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Aquest 2012 els organitzadors han volgut entregar, dins del marc de la secció Brigadoon, el Premi Nosferatu a l'actriu Teresa Gimpera, membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, al considerar-la una de les icones més representatives del cinema espanyol i fantàstic de la dècada dels 70.

Gimpera, que va ser rostre femení de títols com La casa de las muertas vivientes, d'Alfonso Balcázar, o La tumba de la isla maldita de Julio Salvador, és una de les escollides de l'elenc que cada any s'enfila al podi d'honor del festival i que en l'edició d'enguany reuneix a Neil Jordan, director de En compañía de lobos o Entrevista con el vampiro que rebrà el Gran Premi Honorífic, o Elijah Wood, a qui s’atorgarà un dels premis de la Màquina del Temps.

El certamen aposta pels nous creadors catalans. El cuerpo, l’òpera prima del guionista Oriol Paulo (amb José Coronado i Belén Rueda entre els actors que hi participen), és la pel·lícula encarregada d’inaugurar un festival que durarà 11 dies i on s’hi projectaran més de 250 films. A més de El cuerpo, vuit llargmetratges de producció catalana tindran presència a les sales, dos dels quals figuren a la secció oficial a competició: El bosc, d’Òscar Aibar i Insensibles, de Juan Carlos Medina.

La celebrada última pel·lícula de J.A. Bayona, The Impossible, s’estrena a Sitges en Sessió Especial amb la presència del director i a la secció Sitges Clàssics es recuperen títols com L’home precís i Swedenborg, ambdues d’Antoni Padrós, i Platillos Volantes, d’Òscar Aibar. En el marc de l’Oficial Fantàstic Gales es projecten Animals, de Marçal Forès i Invasor, de Daniel Calparsoro.

A destacar també la última producció de Joaquim Oristrell, Volare, que tindrà el seu espai destacat a la secció de Televisió Especials.

 

45 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Sitges 2012 del 4 al 14 d’octubre

http://sitgesfilmfestival.com

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat