Actualitat

Es projecten les gran triomfadores dels X Premios Mestre Mateo

El Cinema Maldà de Barcelona projecta les grans triomfadores dels X Premios Mestre Mateo de la Academia Galega do Audiovisual

  • Els premis a millor pel·lícula, millor documental i millor film experimental s’exhibiran en una sessió conjunta i gratuïta el pròxim 16 d’octubre

Un any més l’Acadèmia de Cinema Català i la Academia Galega do Audiovisual es donen les mans per assolir un objectiu comú: la promoció de les respectives produccions cinematogràfiques. El dimarts 16 d’octubre es podran veure al Cinema Maldà de Barcelona les guanyadores de la passada edició dels premis gallecs Mestre Mateo, atorgats el 28 d’abril del 2012: la millor pel·lícula de ficció, Doentes, de Gustavo Balza, film crepuscular que narra la història de dos perdedors a la Compostel·la dels anys 50 i que va arribar a acumular fins a cinc premis; el millor documental, As silenciadas de Pablo Ces, que entrellaça testimonis històrics del moviment femení i guerriller antifranquista per acabar consolidant-lo com a pilar clau de la resistència; i la millor obra experimental, De amor e cantería, de Mikel Fuentes, un curtmetratge de 13 minuts que recrea algunes de les peces líriques del poeta gallec Manuel María.

La triple sessió començarà a les 8 del vespre i hi poden assistir tots aquells que ho vulguin de manera gratuïta fins a completar l’aforament.

Amb aquesta iniciativa l’Acadèmia de Cinema Català i la Academia Galega do Audiovisual fan un front comú a favor de la difusió del cinema autòcton. El passat maig el Centro Galego de Artes da Imaxe va projectar quatre de les premiades als IV Premis Gaudí: la millor pel·lícula, Eva; el millor film d’animació, Chico & Rita; el millor documental, Barcelona abans que el temps no ho esborri; i la millor pel·lícula per a televisió, 14 d’Abril. Macià contra Companys.

 

Cicle X Premios Mestre Mateo
Dimarts 16 d’octubre
Inici de la sessió a les 20 h
Cinema Maldà
Carrer Pi, 5
08002 Barcelona

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat