Actualitat

L’Honorable Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha rebut aquest matí a la sala Joaquim Torres García del Palau de la Generalitat els guanyadors dels IV Premis Gaudí i els representants de l’Acadèmia del Cinema Català, el President Joel Joan, i els membres de la Junta Directiva, el Secretari Pep Armengol, el Vocal de relacions institucionals Santi Lapeira, els vocals Elisa Plaza i Jordi Roigé i la Directora, Montse Majench.

A l’acte hi han assistit el Secretari General de Cultura, Xavier Solà, el director de l’ICEC, Fèlix Riera, i alguns dels guanyadors dels IV Premis Gaudí: Julio Fernández productor de Mientras duermes, millor pel·lícula en llengua no catalana; Alberto Marini, guionista de Mientras duermes, premi al millor guió; Laia Colet premi a la millor direcció artística per Eva, i Sergi Casamitjana, Lita Roig, i Ainsa Serra en representació d’Eva; Francesc Escribano, millor pel·lícula per a televisió 14 d’abril: Macià contra Companys; Ariadna Papió, premi al millor vestuari per Bruc, la llegenda; Victòria Borràs i Jordi Berenguer, premi a la millor direcció de producció per Bruc, la llegenda i en representació del premi al millor maquillatge i perruqueria que també s’ha endut la pel·lícula.

Luís de Val productor de Katmandú. Un espejo en el cielo i Ramon Térmens, director de Catalunya über alles, han assistit en representació de les premiades Verónica Echegui i Vicky Peña que tenien previst tornar a primera del matí a Madrid per motius laborals, així com Luís Tosar, premi al millor protagonista masculí i Lluís Homar, premi al millor protagonista secundari. A la recepció també ha estat present l’equip del documental Barcelona. Abans que el temps ho esborri, Marta Figueras, Mireia Ros i Victòria Bermejo i Javier Baladia i Oriol Sala-Patau i Elena Serra del curtmetratge premiat Ahora no puedo.

També han participat a la recepció el cap de programes de TV3, Jordi Serra i l’equip de producció i realització de la gala, Conxa Orea, Montse Polo i Xavier Garasa.

Els guanyadors dels premis tècnics, millor so, millor muntatge, millor fotografia i millors efectes especials, han excusat la seva presència per motius laborals, així com l’equip de Chico & Rita, millor pel•lícula d’animació, per compromisos d’agenda previs.

Barcelona, 7 de febrer de 2012

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat