Actualitat

Barcelona, 2 de gener de 2012.- El proper dimecres 4 de gener l’Acadèmia del Cinema Català farà públics els nominats als IV Premis Gaudí. L’acte, que tindrà lloc a la Sala Jujol de La Pedrera, comptarà amb la intervenció de la Sra. Rosa Maria Plans, cap de programes de l’Àrea de Cultura de l’Obra Social de Catalunya Caixa i de Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català.

La lectura dels quatre nominats de cada una de les 22 categories anirà a càrrec del joves actors Diana Gómez i Bernat Quintana. A l’acte hi assistiran representants de les pel·lícules candidates.

La primera volta de votacions per triar els nominats va començar el passat 12 de desembre i resta oberta fins el dilluns 2 de gener. Aquest any opten a una estatueta un total de 138 pel·lícules.

Els Premis Gaudí reconeixen 22 categories a les quals s’hi suma el Premi Gaudí d’Honor, que en aquesta edició s’atorgarà a Pere Portabella.

Aprofitem per a recordar-vos que el proper 23 de gener celebrarem el nomenament dels membres d’Honor de l’Acadèmia i la foto de família dels nominats al Palauet Albéniz i que la Gala dels Premis Gaudí tindrà lloc el dilluns 6 de febrer al Teatre Artèria Paral·lel.

Més informació sobre els actors llegidors de les nominacions dels IV Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català:

DIANA GÓMEZ (Igualada, 1989)
Coneguda per la seva participació en sèries televisives com Águila Roja (TVE), El pacto (Tele5) o La Via Augusta (TV3), Diana Gómez ha treballat també en cinema protagonitzant Eloïse de Jesús Garay o en papers més petits a Atlas de geografía humana d’Azucena Rodríguez i Salvador de Manuel Huerga, entre d’altres. Amb Bernat Quintana ha coincidit en un parell de pel·lícules per a la televisió: Jo, el desconegut de Joan Mallarach i la més recent Barcelona Ciutat Neutral de Sònia Sánchez.

BERNAT QUINTANA (Barcelona, 1986)
Conegut per l’espectador televisiu com el jove Max de El cor de la ciutat, Bernat Quintana és sobretot un actor de teatre. El 2011 ha protagonitzat dos shakespeares (Julieta i Romeo -direcció de Marc Martínez- i Molt soroll per res -companyia Les Antonietes-) i un txèkhov (Les tres germanes, direcció de Carlota Subirós). Ha treballat també amb Pau Miró (Búfals, Girafes, Lleons), Manel Dueso (Dublin Carol) i Magda Puyo (Bernadeta Xoc) entre d’altres. La seva filmografia inclou pel·lícules per a la televisió com Jo, el desconegut de Joan Mallarach, Càmping de Lluís Arcarazo i la més recent Barcelona Ciutat Neutral de Sònia Sánchez on ha coincidit amb Diana Gómez.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat