Actualitat

Andreu Buenafuente presentarà la gala dels V Premis Gaudí

  • La gran festa del cinema català es retransmetrà en directe per TV3 el diumenge 3 de febrer en horari de màxima audiència
  • 89 produccions (llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió i curtmetratges) competiran enguany per les nominacions
  • Avui arrenca la primera volta de les votacions dels acadèmics i el proper 7 de gener es desvetllaran els nominats

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes ha encarregat a Andreu Buenafuente la presentació de la gala dels V Premis Gaudí. El guió estarà en mans d’El Terrat, i la Televisió de Catalunya és responsable de la realització audiovisual de la gala produïda en col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català.

El Barcelona Teatre Musical (BTM) acollirà el diumenge 3 de febrer més de 1.600 convidats, en la que serà una edició dels Gaudí d’especial rellevància. L’Acadèmia del Cinema Català ha apostat per una gala de gran format, retransmesa en prime time i rigorós directe per TV3, després del T/N vespre i conduïda per un mestre de cerimònies de reconegut talent i sòlida trajectòria televisiva. L’humorista i la seva productora tenen per davant el repte de preparar la cita més important del cinema català.

Balanç de les candidatures als V Premis Gaudí

89 produccions competiran per les nominacions en aquesta cinquena edició dels Premis Gaudí. Entre elles, 10 curtmetratges seleccionats per un Jurat qualificat, 15 pel·lícules per a televisió, 20 pel·lícules europees, 3 pel·lícules d’animació, 10 pel·lícules documentals, 18 pel·lícules en llengua no catalana, 11 pel·lícules en llengua catalana i 3 que anomenen “Talent català” doncs tot i no ser de producció catalana hi participen professionals catalans.

333 acadèmics i acadèmiques amb dret a vot, representants dels diferents oficis del cinema, són el Jurat professional que amb el seu veredicte escollirà els títols que destaquen per la seva qualitat en el panorama cinematogràfic català del darrer any. La primera volta de les votacions ha arrencat avui, 18 de desembre, i es perllongarà fins al 3 de gener. La lectura de nominats tindrà lloc el dilluns 7 de gener a les 12 hores a La Pedrera i donarà pas a la segona volta, prevista del 14 de gener fins al mateix dia de la gala, 3 de febrer. 22 estatuetes esperen el seu premiat en el cinquè aniversari d’aquests guardons i de l’Acadèmia del Cinema Català.

El Terrat de Produccions

La productora El Terrat, un dels segells més innovadors i creatius del mercat actual, està especialitzada en la producció artística i audiovisual i disposa d’una llarga trajectòria en l’organització d’actes i espectacles. Entre d’altres, va ser responsable del guió i la direcció de quatre edicions de la gala dels premis Goya, dues de les quals presentades per Andreu Buenafuente, les més vistes de la seva història.

CALENDARI

Primera volta de votacions: del 18 de desembre de 2012 al 3 de gener de 2013
Lectura de nominats: dilluns 7 de gener de 2013 a les 12.30h. (La Pedrera)
Segona volta de votacions: del 14 de gener de 2013 al 3 de febrer de 2013
Gala V Premis Gaudí: 3 de febrer de 2013 (Barcelona Teatre Musical • BTM)

 

andreu1

                             © Paco Amate. Ruano Fotografia


Per a més informació:

Marc Gall / Ana Sánchez
COMEDIA. Comunicació & mèdia sl
Bertran 18-20, Àtic. 08023 Barcelona
T. [00 34] 933 10 60 44 · M. [00 34] 638 01 45 45
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.comedia.cat

 

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat