Actualitat

Haití: fora de quadre

 L’actriu i directora Lydia Zimmermann, comparteix la seva experiència després de col·laborar un any a Ciné Institute, Haití, l’escola de cinema solidària del país.

haiti2

L’actriu i directora Lydia Zimmermann, membre de l’Acadèmia del Cinema Català, va arribar a Jacmel, a la costa sud d’Haití, quan el país encara fumejava després del terratrèmol que va assolar el país el desembre de 2010. Zimmermann ha estat un any a Haití ensenyant a joves de la regió que viuen en situacions molt precàries el llenguatge audiovisual en el marc del programa que impulsa la única escola de cinema d’Haití, Ciné Institute.

Lydia Zimmermann ha respòs amablement a la invitació de l’ACC de compartir la seva experiència pedagògica i vital a Ciné Institute, i en aquesta sessió especial estarà acompanyada de Manel Vaqué, que també col·labora amb l’escola. Junts explicaran el projecte de Ciné Institute i donaran als assistents la informació necessària per poder col·laborar en el projecte i oferir tallers o altres propostes.

L’escola Ciné Institute és fruit del festival de cinema que durant tres anys es celebrà a Jacmel i que gràcies a donacions privades i d’organitzacions d’arreu del món es convertí en escola, amb un programa educatiu que inclou la formació tècnica i fomenta la producció. Ciné Institute facilita als joves haitians les eines creatives, tècniques i comercials per formar i fer créixer Joolywood, una petita industria local que crea llocs de treball i proporciona el creixement econòmic necessari per millorar les seves condicions de vida. Des del centre educatiu es desenvolupen i es produeixen les pel·lícules realitzades pels estudiants i també es promociona el cinema haitià tant al país com a l'estranger, mantenint relacions amb altres escoles de cinema d’arreu del món.

 

Haití: fora de quadre – Un any a Ciné Institute, l’escola de cinema d’Haití

Conferència de Lydia Zimmermann acompanyada de Manel Vaqué

Dijous 22 de novembre de 2012, a les 19.30h

Espai Nunes de l’Acadèmia del Cinema Català

Passeig de Colom, 6, Barcelona

Entrada lliure fins a completar l’aforament

 

Vegeu més informació a www.cineinstitute.com

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat