Actualitat

Arrenca la Mostra de Cinema Solidari de Cardedeu

cinema solidari

Creativitat i solidaritat es donen cita en aquesta iniciativa que celebra la seva primera edició amb un canvi de perspectiva sobre l'art cinematogràfic i el seu paper com a dinamitzador de la població.

La Mostra de Cinema Solidari, festival de curtmetratges, tindrà lloc al Cinema L'Esbarjo "Verdi" de Cardedeu, (Vallès Oriental, Barcelona) el proper 20 de juny. Tots: curiosos, inquiets, amants del cinema, àvids de coses noves... tindran l'oportunitat d'assistir a un festival solidari de curtmetratges on l'entrada no es paga amb diners.

La Mostra de Cinema Solidari parteix d'un canvi de perspectiva:
- Els treballs que s'exhibeixen, de temàtica lliure, són cedits de manera solidària.
- Els col·laboradors que ajuden a fer-la realitat ho fan de forma altruista.
- L'entrada per veure la programació es paga amb solidaritat.

En arribar al cinema, els assistents tindran a la seva disposició uns espais d'entitats solidàries on aportar la seva "entrada": la seva moneda solidària en forma de menjar, roba i joguines però també d'actitud, temps, somriures, paraules o pensaments.

L'objectiu de La Mostra no es queda en recollir aliments i roba. El seu esperit va molt més enllà: crear un fòrum, conscienciar les persones del que està passant en els propis carrers.

Jurat i col·laboradors
Aquesta primera edició de la Mostra compta amb la col·laboració, com a jurat, del cineasta Esteve Rovira, la directora i guionista Silvia Argente, la directora de teatre Lurdes Barba, els actors David Janer, Francesc Pagès i Octavi Pujades, i el realitzador novell Roberto Russo.

Entre les entitats que col·laboren en l'organització comptem amb l'Ajuntament de Cardedeu, Càritas i Roba sense fronteres. També fan la seva aportació, amb premis per a les pel·lícules guanyadores, empreses del sector audiovisual de la talla d'Ovide o Another Light.

+ info a http://www.mostracinesolidari.com/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat