Actualitat

Introducció al desenvolupament d’un llargmetratge, nou curs de l’AADPC

curs aadpc2

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya ofereix, de l’1 al 22 de març, un curs de guió de llargmetratges a la seu de l’Acadèmia del Cinema Català.

Durant quatre sessions s’ofereixen les eines teòriques i pràctiques per desenvolupar el guió d’un llargmetratge. Els alumnes inscrits hauran d’haver vist la pel·lícula Ningú no és perfecte (Con faldas y a lo loco) de Billy Wilder, que s’analitzarà en la primera sessió per definir els passos de l’escaleta base d’una pel·lícula. A les següents sessions, el curs funcionarà com un taller pràctic en el que cada un dels alumnes desenvoluparà l’escaleta del seu llargmetratge per blocs narratius, a partir d’una idea original.

S’hauran d’acreditar coneixements en l’escriptura i formatació d’un guió cinematogràfic, perquè han realitzat el nivell 1 amb aquest professor en cursos anteriors o bé perquè demostrin un nivell introductori en l’escriptura d’un guió.

Juan Carlos Sánchez-Marín és professor de guió, story editor i guionista. Combina la seva feina de guionista d’animació amb la de ficció. Actualment desenvolupa el seu primer llarg amb el guanyador del Goya 2011 al millor curt, Fernando Trullols. El 2005 guanya el I Premi Fructuós Gelabert de Guions atorgat per la Universitat Ramon Llull. El 2011 publica el llibre “El guión hablado. Conversaciones con guionistas y/o directores del SXXI”. És professor al Màster de guió cinematogràfic de la Fundació Taller de Guionistes de Barcelona, a la Universitat de Barcelona i al Grau de Mitjans Audiovisuals de la UPF.

NOTA: aquest curs s’impartirà en castellà.

Els membres de l’Acadèmia del Cinema Català comptaran amb un descompte en el preu d’inscripció del 20%.

+ informació i inscripcions.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat