Actualitat

Els Tax Shelter a la indústria cinematogràfica belga

La Fundació Catalunya Europa junt amb el Cercle de Cultura i la productora Mallerich Films organitzen la conferència "Els Tax Shelter a la indústria cinematogràfica belga" en el marc de la presentació de casos de bones pràctiques en finançament de cinema europeu.

Alba Mondéjar presentarà l'estudi realitzat sobre el Tax Shelter a partir del model belga impulsat per Patrick Quinet, que l'explicarà a l'audiència amb l'objectiu de debatre una possible implantació a casa nostra d'aquest tipus d'elements financers. Els acompanyarà el productor i Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català, Paco Poch, coorganitzador de l'acte.

L'acte tindrà lloc el dimarts 30 de setembre a les 19h al Cercle de Cultura, Provença 298.

Breu biografia de Qui és Patrick Quinet?

L'any 1992 Patrick Quinet funda Artémis Productions, productora responsable de títols reconeguts com La folie Almayer, de Chantal Akerman, o Una relació privada i Tango Libre, de Frédéric Fonteyne.

Des del 2001 és el president de la U.P.F.F (Unió de productors de pel·lícules belgues en llengua francesa), posició des d'on ha impulsat la creació d'un impost per incentivar el finançament de pel•lícules, els ING Tax Shelter Cell. Aquest impost fa que els bancs ofereixin als seus clients l'oportunitat de donar suport a la producció cinematogràfica belga a canvi d'incentius fiscals.

L'any 2010 Quinet crea i esdevé president de l'André Delvaux Academy, entitat responsable de lliurar anualment els Premis Magritte de Cinema, amb l'objectiu de reconèixer la bona reputació nacional i internacional del talent cinematogràfic belga.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat