Actualitat

Jornada professional sobre ciència, tecnologia i innovació en els mitjans audiovisuals

Divendres 13 de juny de 10h a 14h al Centre Cultural el Born (Plaça Comercial, 12, Barcelona) té lloc la Jornada professional sobre ciència, tecnologia i innovació en els mitjans audiovisuals.

La jornada es fa en col·laboració amb el productor Joan Úbeda i amb el suport de l'Observatori de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra i l'Associació de Productors de Documentals de Catalunya Pro-Docs.

Es proposa una jornada matinal per a fomentar sinèrgies entre els professionals de lʼaudiovisual, l'educació i la divulgació científica, generant un espai que permeti conèixer i debatre les possibilitats actuals de lʼaudiovisual, i especialment del documental televisiu, com a eina per a apropar el coneixement al públic general.

La jornada s'estableix amb els següents objectius:

▪ Analitzar quina és la situació de la divulgació cientificotecnològica a Catalunya i a l'Estat espanyol.

▪ Mostrar models de referència i inspiració en l'àmbit internacional.

▪ Idear uns escenaris possibles per avançar en l'audiovisual/documental de divulgació cientificotecnològic.

10.00 – 11.00 Ponència de Valérie Abita, presidenta de l'Association Science & Télevision (França), sobre models de referència de la divulgació científica en els mitjans televisius a nivell internacional.

11.00 – 11.30 Coffe Break

11.30 – 13.00 Anàlisi de la situació de la difusió científica en el camp de la televisió a Espanya a càrrec de Gemma Revuelta, sotsdirectora de l'Observatori de la Comunicació Científica (OCC), i anàlisi de la qüestió en el món online a càrrec de Bienvenido León, periodista científic i professor de la Universitat de Navarra.

13.00 – 14.00 Taula rodona moderada per Joan Úbeda per debatre sobre la relació entre la comunicació cientificotècnica i les oportunitats que poden oferir els operadors de televisió.

L'entrada és lliure i cal inscriure's al web de Barcelona Cultura.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat