Actualitat

Taller d'escriptura de llargmetratges 'La veu pròpia'

La Fundació Sgae organitza el Taller d'escriptura de llargmetratges La veu pròpia, impartit per Tomàs Aragay.

Destinataris

Professionals i estudiants del món audiovisual interessats en totes les fases d'elaboració d'un guió per a llargmetratge cinematogràfic. El taller també és obert als espectadors aficionats a aquest gènere.

Introducció

Es tracta d'un curs avançat ―però fàcil d'assimilar― en què resseguirem els passos fonamentals que Tomàs Aragay aplica a l'hora de construir els seus guions per a pel·lícula. Escriure un guió de cinema és un procés personal i molt particular. Més enllà de certes idees i normes «bàsiques» que generalment afecten i s'apliquen a tots els guions, cada guionista acaba construint un sistema i unes eines pròpies i personals que li permeten desenvolupar la seva veu i trobar una forma d'escriptura capaç de transmetre la seva sensibilitat.

Al llarg de la seva carrera com a guionista, Tomàs Aragay ha col·laborat amb directors com Cesc Gay, Elena Trapé o Mar Coll. Durant aquests anys han desenvolupat una metodologia de treball pròpia i especial: un procés amb una sèrie de passos en què els elements dramatúrgics, temàtics i dialectals estableixen un seguit de relacions i es combinen d'una manera determinada per tal de fer emergir el seu tipus de cinema.

Un cinema en què cada pel·lícula respon a una temàtica concreta i complexa que es vol enfocar tenint en compte tots els matisos; un cinema en què cada pel•lícula busca la forma narrativa i el to més adequats per expressar tots els aspectes de la temàtica. I tot mitjançant uns personatges i unes històries i situacions creïbles i properes que han de permetre que un ampli espectre de públic s'hi senti identificat.

Objectius Pedagògics

L'objectiu fonamental d'aquest curs és el de compartir la metodologia de treball i l'escriptura que Tomàs Aragay aplica a l'hora de construir i escriure els guions. La idea és compartir aquesta forma de treball per conscienciar els participants que l'objectiu bàsic i primer de qualsevol escriptor de guions ha de ser trobar la seva pròpia veu i les eines necessàries per desenvolupar-la, així com ser capaç de traslladar-la al paper en forma d'història o de guió cinematogràfic.

Per tant, la finalitat última del curs és potenciar, despertar i facilitar la capacitat de cada participant de trobar i reflexionar sobre les seves pròpies formes d'escriptura i l'adequació d'aquestes formes a la sensibilitat, la voluntat i la necessitat d'expressió de cada un de nosaltres.

Coneixerem, doncs, la manera de treballar d'Aragay i la relació que aquest té amb la seva veu i la seva necessitat d'expressió, i analitzarem aquest mètode a partir de dues de les seves pel•lícules. D'aquesta manera, trobarem espai i preguntes perquè cada participant posi en qüestió la seva veu i la seva pròpia metodologia.

Dates, durada, lloc i horaris

BARCELONA
Del 17 al 20 de març de 2014. De 16.00 a 21.00 h.
Durada: 20 hores
Lloc: Seu de la SGAE a Catalunya • Passeig de Colom, 6 – 08002 Barcelona

El cost del curs és de 100€ pels alumnes nous, 70€ pels antics alumnes i 50€ pels socis de la SGAE i el GAC.

Per a informació i inscripcions consulteu el web de la Fundació SGAE.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat