• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

El dijous, 25 de març, a les 12.00 hores, es va presentar el llibre “Vint anys d’història del cinema a Catalunya (1990-2009)”, d’Àngel Comas, acte que va tenir lloc a la seu social de la SGAE.
A més de l’autor del llibre, l’acte ha comptat amb la presència de Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català; de Josep Maria Caparrós, autor del pròleg del llibre i director del Centre d’Investigacions Film-Història, i de Miquel Adam, editor de Laertes.
{morfeo 88}

Síntesi: El llibre “Vint anys d’història del cinema a Catalunya (1990-2009)” repassa any per any els fets fonamentals que han afectat el cinema català, els seus autors i les seves obres. L’obra parla del cinema en català, dels premis, dels cineastes desapareguts, de les tendències, del nou cinema català i dels documentals, entre altres qüestions. El llibre incorpora les fitxes de totes les pel·lícules de producció catalana o de directors i directores catalans fets fora de Catalunya. D’aquesta manera, “Vint anys d’història del cinema a Catalunya” esdevé un exhaustiu qui és qui de les persones que han fet possible aquest cinema, des de directors, productors, actors i actrius o tècnics, a la vegada, que dóna un esguard especial a les produccions televisives. La lectura d’aquesta obra reflecteix com des del 1990 fins el 2009 el cinema de Catalunya ha experimentat una vitalitat creativa única a l’Estat espanyol i, fins i tot, a Europa, que s’estén des de les obres minoritàries o experimentals fins al cinema comercial d’abast internacional.
Breu currículum d’Àngel Comas
Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat, com a crític i comentarista cinematogràfic ha col·laborat a Catalunya Express, La Vanguardia, les revistes Nosferatu i Dirigido por..., a Ràdio Barcelona, Ràdio Nacional i TVE, entre altres mitjans. És autor dels llibres Monturiol, El cinema a Catalunya després del franquisme, William Wyler, su cine su época, Lo esencial de Preston Sturges i El star-system del cine español de postguerra (1939 –1945).

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat