• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

El cinema català tindrà una presència molt destacada, com ja ve sent habitual, al Festival de Màlaga, que enguany es celebra a la ciutat andalusa del 17 al 26 d'abril.

A la Secció Oficial a competició, conformada per quinze llargmetratges, participen quatre produccions amb segell català: la comèdia dirigida i protagonitzada per Leticia Dolera Requisitos para ser una persona normal (Corte y Confección de Películas, El estómago de la vaca), el drama social Techo y comida, de Juan Miguel del Castillo (Diversa Audiovisual), el thriller coproduït amb els Estats Units La deuda, de Barney Elliot (Arcadia Motion Pictures) i una altra comèdia; Cómo sobrevivir a una despedida, dirigida per Manuela Moreno i produït per Nostromo Pictures. També Isabel Coixet, que rebrà el Premi Retrospectiva, projectarà fora de concurs el seu nou film –segon de l'any– Aprendiendo a conducir, protagonitzat per Ben Kingsley. Igualment fora de concurs, a la sessió de clausura, es projectarà Sólo química, d'Alfonso Albacete (Rodar y Rodar).

A la Secció oficial de llargmetratges documentals també trobem produccions catalanes: El gran vuelo de Carolina Astudillo, Game Over d'Alba Sotorra (Promarfi Futuro 2010, Loto Films) i El tram final d'Oscar Pérez (Getsemaní Produccions), a més de Yorgos (José Domingo Rivera i Paco Toledo), que compta amb participació de l'ICEC.

A les sessions especials es projectaran Las sinsombrero de Tània Balló, Serrana Torres i Manuel Jiménez (Intropía Media), Sí se puede. Siete días en PAH Barcelona de Pau Faus (Comando Video), Ajoblanco, crónica en rojo y negro de David Fernández de Castro (Lastor Media), El hombre que empezó a correr de Josep Serra (Arcadia Motion Pictures) i Gente que vive fuera d'Arcadi Espada (Asociación Libres e Iguales).

Finalment, a l'altra Secció oficial a on participen produccions de segell català és a la de curtmetratges de ficció, amb Eclipse de Maria Sosa, It Girl d'Oriol Puig i Sara a la fuga de Belen Funes i quatre curts de gènere documental, Diari de la gana de Mireia Pujol, El viatge Glauber de Fermin Sales, Out de Joan Antúnez, Sedated Army Crazy Mirror de Miquel Martí i Memorándum de Juan Miralles. Mentre que la Secció Panorama de curtmetratges inclou 2037 d'Enric Pardo, Ed d'Albert Mallol, Line-Up d'Alex Julià i les produccions Con la boca cerrada d'Anna Farré i Interior. Família de Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras.

Per altra banda, a altres seccions com la Málaga Premiere s'hi veurà el film d'Anna M. Bofarull Sonata per a violoncel 13. Miguel Poveda, de Paco Ortiz, i a Zonacine El camí més llarg per tornar a casa de Sergi Pérez (Niu d'Indi, No hay banda) i el documental No todo es vigília, d'Hermes Paralluelo (El dedo en el ojo).

A la secció Animazine hi trobem els curts Bloquejats apilats, de Marc Riba i Anna Solanas, Dawn, de Mario Rico, Ghostly de Orió Peñalver i Eric Monteagudo i El color de Leo de Zarah Knebel.

Finalment, i a la secció Cosecha del año –a on es recuperen alguns dels films estatals més destacats de l'any– es projectarà la passada guanyadora del festival, 10.000 KM, i El Niño.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat