• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

Gaudeix de les pel·lícules de producció catalana d’enguany des del teu sofà!

Filmin repassa els nominats i nominades als VII Premis Gaudí(veure post), on destaquen El Niño amb 15 nominacions i Stella Cadente amb 13, les quals estan disponibles al seu catàleg perquè les puguis gaudir ara mateix.

El Niño dirigida per Daniel Monzón, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón, i produïda per Ikiru Films S.L.Telecinco Cinema S.A.U.Vaca Films S.L.La Ferme! Productions, amb la participació de Mediaset EspañaCanal + i Canal Sur Televisión, està nominada a les categories de Millor pel·lícula en llengua no catalana, Daniel Monzón està nominat a Millor director i a Millor guionista juntament amb Jorge Guerricaechavarría, els actors Jesús Castro i Luis Tosar compateixen en la categoria de Millor protagonista masculí. Bárbara Lennie i Eduard Fernández estan nominats a Millor actor i actriu secundaris, respectivament.

A més de les anteriors, El Niño també esta nominat a les categories de: Millor direcció  de producció (Edmon Roch i Toni Novella), Millor direcció artística (Antón Laguna), Millor muntatge (Roque Baños), Millor música original (Roque Baños), Millor fotografia (Carles Gusi), Millor so (Sergio BürmannOriol Tarragó i Marc Orts) i Millors efectes especials/digitals (Guillermo OrbeDavid Martí i Montse Ribé).

Stella Cadente dirigida per Lluís Miñarro, escrita per Sergi Belbel i Lluís Miñarro, i produïda per Eddie Saeta, amb la participació de Televisió de Catalunya competeix a Millor pel·lícula. El seu director Lluis Miñarro està nominat a Millor director i a Millor guionista juntament amb Sergi Belbel.

Bárbara Lennie està nominada a Millor protagonista femenina i Àlex Brendemühl a Millor protagonista masculí. A la categoria Millor actor secundari hi ha una doble nominació per Eduard Fernández i Sergi López. La pel·lícula també està nominada a: Millor direcció artística (Sebastián Vogler), Millor muntatge (Núria Esquerra), Millor fotografia (Jimmy Gimferrer), Millor vestuari (Mercè Paloma), Millor so (Dani Fontrodona, Alejandro Castillo i Ricard Casals), i Millor maquillatge i perruqueria (Igansi Ruix).

També podeu visionar a Filmin Hermosa Juventuddirigida per Jaime Rosales, escrita per Jaime Rosales i Enric Rufas, i produïda per Fresdeval Films S.L., Wanda Visión, amb la participació de Televisió de Catalunya, nominada a Millor pel·lícula en llengua no catalana. Jaime Rosales està nominat a Millor director i a Millor guionista juntament amb Enric RufasIngrid García-Jonsson està nominada a Millor protagonista femenina i Pau Esteve Riba per Millor fotografia.

A més també pots visionar les quatre candidates que competeixen en la categoria a Millor Documental:

Bugarach, escrita i dirigida per Ventura DurallSergi Cameron i Salvador Sunyer, i produïda per Nanouk Films S.L., FilmtankTelevisió de Catalunya i TVE.

Els anys salvatges, escrita i dirigida per Ventura Durall , i produïda per Nanouk Films S.L, i  Televisió de Catalunya.

Gabor, dirigida per Sebastián Alfie, escrita per Sebastián AlfiePedro Loeb i Albert Solé, i produïda per Minimal Films i Miralab.

I will be murdered (Demà moriré), escrita i dirigida per Justin Webster, i produïda per Justin Webster Productions S.L., Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i Canal +.

Per a més informació sobre Filim, feu ‘clic aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat