• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò, o en tindrà, durant aquest octubre.

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

 

PRESÈNCIA

 

10.000 KM aterra fort a Amèrica!

24 de setembre – 8 d’octubre

El llargmetratge viatja a Brasil al Rio de Janeiro Film Festival on es projecta en quatre sessions dins de la secció oficial.

8 d’octubre

La producció catalana tanca Latin Film Festival de l’American Film Institute de Washington on assisteix la co-guionista del film Clara Roquet, que respon a les preguntes dels assistents.

 

Cinema català al London Spanish Film Festival

Del 25 de setembre al 5 d'octubre

Al London Spanish Film Festival s’hi pot veure aquest octubre, a la sisena Catalan Window, una secció dedicada a les produccions del nostre país: Stella Cadente, de Lluís Miñarro (Eddie Saeta), El somni (El celler de Can Roca) de Franc Aleu (Mediapro) i Ignasi M., de Ventura Pons (Els films de la Rambla). I dins de la secció Core Programme, ¿Quién mató a Bambi? de Santi Amodeo (Rodar y Rodar).

 

Els anys salvatges al Vancouver International Film Festival de Canadà

Del 25 de setembre al 10 d’octubre

Els anys salvatges de Ventura Durall, produïda per Nanouk Films i Televisió de Catalunya, participa al  Vancouver International Film Festival de Canadà.

 

El somni  viatja a Àsia

Del 26 de setembre al 3 d’Octubre

El Somni, el documental sobre el procés creatiu i culinari dels germans Roca, també es va veure al Bejin Design Week. A l’edició d’enguany Barcelona és la ciutat convidada. El documental dirigit per Franc Aleu es va projectar dins el marc d’una sessió dedicada a la gastronomia on també es projecta el documental El Bulli: L’últim Vals de Viçens Asensio (Visual 13 Comunicació Audiovisual, Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, TVE).  

Del 9 al 13 d’octubre

El documental El somni dirigida per Franc Aleu, produït per Mediapro, es projecta a l’11ª edició del Latin Beat Film Festival de Tòquio.

 

Did you like the movie? semifinalista al Highway 61 Film Festival a Minesota (Estats Units)

Del 3 al 5 d’octubre

El curtmetratge Did you like the movie? d’Adrià Guixens ha quedat semifinalista a la categoria de Best Comedy Short del Festival Highway 61 de Minesota. El film va guanyar el premi Best Student Film al Trinity International Film Festival (TIFF) de Detroit, ha estat present en set festivals de tot el món.

 

Bon nombre de produccions catalanes presents al Festival de Sitges 2014

Del 3 al 12 d’octubre

[REC]4: Apocalipsis de Jaume Balagueró és l’encarregada d’inaugurar el Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya.

En competició, a l’apartat oficial trobem dos films catalans: La distancia de Sergio Caballero, una coproducció d'Advanced MusicArcadia Motion Pictures i L’altra frontera d'André Cruz produïda per Cine de Garage i TVC.

Els curtmetratges en competició són cinc: Interior.Familia de Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras, produït per Propaganda pel fet!, Nada S.A d'Albert Pintó i Caye Casas, una producció d’Alhena Productions), La carrera de Christopher Cartagena produït per Bande á part, així com Aún hay tiempo d’Albert Pintó i Pulsión Sangrienta de Gerard Tusquellas, ambdós produïts per ESCAC Films.

Com a projeccions especials trobem els llargmetratges Asmodexia de Marc Carreté (M's Entertainment) i The Afterglow de Yolanda Torres i Joan Álvarez (Afilm International Film Workshops).

Dins la secció Oficial Noves Visions-Emergent, es projecten els llargmetratges Amor Eterno, de Marçal Forès (Canada), La maniobra de Heimlich, de Manolo Vázquez (Visualsuspects) i Taller Capuchoc de Carlos Padial (Pioneros del s.XXI, Lau Delgado).

Brigadoon, un any més, ofereix els films més radicals i de culte. A l'edició d'enguany trobem els llargmetratges Difuminado, de Pere Koniec (Pere Koniec P.C.,) Salem: sed de vida de Quim Crusellas, Pol Robles, Christian M. Mayo, David Conill, David BreaMegamuerte de Jordi Najera i El refugio del miedo de José Ulloa (profilmes). També hi trobem el documental Cròniques de misteris (2a temporada) de Sebastian D'Arbó (Arbó Productions) així com els curtmetratges Line-up d'Alex Julià (Igloo Films) i Mr. Dentonn d'Ivan Villamel (Mordisco Films, Harmonica Films, Ivan Villamel).

Per últim, a la secció d'Anima'T Curts hi participa el curtmetratge català Bloquejats Apilats i en la de Special el curtmetratge de Sergio Caballero Ancha es Castilla/N'importe quoi (Advanced Music).

 

14 projeccions catalanes al Festival Cinespaña de Toulouse

Del 3 al 12 d’octubre

A l'edició d'enguany del Festival Cinespaña competeixen a la categoria de llargmetratges: 10.000KM de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Somos la panda), Hermosa juventud dirigida per Jaime Rosales (Fresdeval Films, Les Productions Balthazar, Wanda Vision), Los tontos y los estúpidos de Roberto Castón (Ilusión Óptica, Bitart), Stella Cadente, de Lluís Miñarro (Eddie Saeta) i Tots volem el millor per ella, de Mar Coll (Escándalo Films).

A la secció de documentals han estat seleccionat per a competir les cintes Ignasi M. de Ventura Pons (Els films de la rambla) i La casa del meu pare de Francina Verdés (Francina Verdés, INAAC).

En la competició de curts participen Alex, dirigit per Laura García, produït per ESCAC Films, Tryouts dirigit i produït per Susana Casares i Una hora, un pas de Bernat Gual i Aitor Iturriza produït per ESCAC Films.

A la secció Panorama trobem quatre títols catalans: el llargmetratge La maniobra de Heimlich, de Manolo Vázques (Visualsuspects), els documentals Bugarach, dirigit per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer (Nanouk Films, Televisió de Catalunya, Filmtank) i Els records glaçats d'Albert Solé (Minimal Films, Televisió de Catalunya, Televisión Española-TVE) i el curtmetratge documental Bref, de Christina Pitouli (Metges del món).

 

Serrat y Sabina: el símbolo y el cuate al Latin Film Festival de l’American Film Institute

8 d’octubre

Serrat y Sabina: el símbolo y el cuarte es projecta al Latin Film Festival  de Washigton. El documental és una coproducció de les catalanes What’s Up Doc i Lastor Media, S.L. amb la col·laboració de Televisión Española.

 

Presència catalana a l’Edinburgh Spanish Film Festival

Del 8 al  12 d’octubre

El Festival de Cinema Espanyol a Edimburg es celebra a la Universitat d’Edimburg on s’hi poden veure un programa de pel·lícules espanyoles, d’entre les quals destaquen les següents produccions catalanes: Una pistola en cada mano de Cesc Gay, produïda per Imposible Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + España i Televisión Española; Els nens salvatges dirigida per Patricia Ferreira, coproducció catalana de Distinto Films i Televisió de Catalunya amb l’espanyola Aralan Films. Finalment, Tengo ganas de ti, dirigida per Fernando González Molina, coproduïda per la catalana Zeta Cinema, S.L. amb l’espanyola Antena 3 FilmsGlobomedia.

 

Presència catalana al 58é BFI London Film Festival 2014

Del 8 al 19 d’Octubre

Quatre produccions catalanes són presents al BFI London Film Festival. A la secció Debate, el documental de Jordi Morató Sobre la marxa; a la secció Love 10.000 km de Carlos Marqués-Marcet i Still de water de Naomi Kawase. Finalment, El niño de Daniel Monzón participa a la secció Thriller.

 

La gallina i Only Salomon Lee al Louisville International Festival of Film de Kentucky

Del 10 al 13 d’octubre

En l’edició d’enguany del Louisville International Festival of Film celebrat a Kentucky, als Estats Units, s’hi poden veure dos curtmetratges catalans, La gallina de Manel Raga i Only Slomon Lee d’Àlex Lora.

 

Produccions catalanes presents al Festival de Cine de Madrid –PNR

De l’11 al 18 d’octubre

Aquest any, i com a novetat, el Festival de Cine de Madrid atorgarà el premi de la crítica al Millor Llargmetratge consistent en una programació del film als Cines Zoco Majadahonda i una candidatura als premis Goya pel guanyador del millor curtmetratge.

La coproducció catalana Toastmaster (Almatwins Productions) dirigida per Eric Boadella i la producció catalana Ciutat Morta (Metromuster) de Xavier Artigas estan seleccionades per competir a la Secció Oficial de Llargmetratges.

Pel que fa a la Secció Oficial de Curtmetratges trobem una gran presència catalana amb: Godka Cirka, un forat al cel de Àlex Lora i Antonio Tibaldi (Incia Films), Nadador de Dani de la Orden (Escándalo Films), Una hora, un paso de Bernat Gual i Aitor Iturriza (ESCAC Films) i Pitahaya d’Albert Espinosa (Imelda Films i Pelones Producciones).

 

El curtmetratge Brickskin a Noruega

Del 16 al 18 d’octubre

El curtmetratge de Dansa Integrada BRICKSKIN de Ferran Audí i Jordi Cortés es projecta al West Nordic International Film Festival a Aalesund (Noruega).

Rodat a la Fabra & Coats, amb coreografies de Jordi Cortés i interpretat per membres del col·lectiu Liant La Troca, BRICKSKIN proposa una narració no-linear per a parlar de la reinvenció dels cossos i la integritat de les persones en espais que també busquen una nova finalitat.

 

Gran presència catalana a La Mostra de Sao Pablo

Del 16 al 19 d’octubre

Dins la secció Perspectiva Internacional trobem la cinta d’Eric Boadella Toastmaster, que arribarà als cinemes a finals de novembre.

A la secció Foco España – Perspectiva hi trobem, fora de competició, les coproduccions catalanes: La jungla interior de Juan Barrero (Eddie Saeta), Hermosa juventud de Jaime Rosales (Fresdeval Films) i La por de Jordi Cadena, coproduïda per Oberon Cinematogràfica amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Dins la mateixa secció Foco España – Competició, competeixen la producció catalana Stella Cadente de Lluís Miñarro i la coproducció catalana d’Ilusión Óptica, Los tontos y los estúpidos dirigida per Roberto Castón.

 

Catalans al Recent Spanish Cinema a Los Angeles

Del 16 al 19 d’octubre

La coproducció catalana Ismael, produïda per Zeta Cinema i Antena 3 Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, juntament amb el curtmetratge Sequence de Carles Torrens són presents a la programació oficial del Recent Spanish Cinema de Los Angeles.

 

Produccions catalanes al Festival Internacional de Cinema de les Nacions Unides

Del 16 al 26 d’octubre

La 17a edició de l' UNAFF, el Festival Internacional de cinema de les Nacions Unides, ha seleccionat la coproducció catalana de les productores Media 2.14 i Televisió de Catalunya, La tragèdia electrònica (The E-Waste Tragedy) de Cosmina Dannoritzer. També ha estat seleccionat Els anys salvatges de Ventura Durall (Nanouk Films i Televisió de Catalunya). Ambdues produccions es projecten a Palo Alto, Cubberley Community Center, de San Francisco als Estats Units.

 

L’Endemà viatja a Colorado

17 d’octubre

El documental l’Endemà dirigit per Isona Passola i produït per Massa d’Or Produccions es projecta a la Universitat de Colorado.  En el marc de la projecció, es realitza una sessió de ponència del professor Carles Boix de la Universitat de Princeton i una posterior discussió sobre el futur de Catalunya.

 

La Semici plena de produccions catalanes

Del 18 al 25 d’octubre

Rastres de Sàndal, de la barcelonina Maria Ripoll, s’estrena a la secció oficial de la 59ª setmana Internacional de Cine de Valladolid (SEMICI). Produït per Pontas Films i protagonitzat per Aina Clotet i Nandita Das. També trobem en la competició oficial El arca de Noé d’Adán Aliaga i David Valero, coproducció catalana de Nadir Films SL, Frida Films SL,Jaibo Films SL.

La programació de la Semici també compta amb els curtmetratges catalans: El corredor de José Luis Montesionos, produït per Bastian Films i protagonitzat per Miguel Ángel Jenner, i La gran invención de Fernando Tría de Bes produïda per Green Lemon.

A la secció Punto de Encuentro trobem Blue Lips, film català dirigit per Nacho Ruipérez, Daniela de Carlo, Julieta Lima, Nobuo Shima, Gustavo Lipsztein, Antonello Novellino; produït per Fosca Films i Cronopia Films.

A La noche del corto espanyol es projecten els curts catalans: A perro flaco de Laura Ferrés, Café para llevar de Patricia Font i Ford Escort d’Estel Díaz, totes tres produïdes per ESCAC Films.

Finalment, dins d’Spanish Cinema, es pot veure una mostra de les millors pel·lícules de l’any:

  •        10.000 km de Carlos Marqués-Marcet coproduïda per Lastor Media i La Panda.
  •        Hermosa juventud de Jaime Rosales, una coproducció de la catalana Fresdeval Films
  •        El documental Sobre la marxa de Jordi Morató, produïda per La Termita Films i la Universtat Pompeu Fabra
  •        Mi otro yo dirigit per la cineasta Isabel Coixet i coproduïda per Messidor Films
  •        La comèdia Murieron por encima de sus posibilidades del gironí Isaki Lacuesta, coproduïda per Versus Entertainment, Alicorn Films SL i la Termita Films
  •       Stella cadente de Lluís Miñarro produïda per Eddie Saeta 
  •        El film Otel·lo de Hammudi Al-Rahmoun produït per Corte y Confección de Películas i Escándalo Films
  •        Tots els camins de Déu de Gemma Ferraté, producció de Niu d’Indi

 

Rastres de sàndal a La Haia

Del 22 al 29 d’octubre

Rastres de Sàndal dirigida per Maria Ripoll i produïda per Pontas Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE, inaugura la 4ª edició del Indian Film Festival a la Haia.

 

Presència catalana a l’IN-EDIT

23 d’octubre i el 2 de novembre

Arriba L’IN-EDIT, el Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona. Dels documentals que es projecten enguany, n’hi ha sis a la Secció Oficial que són produccions catalanes, les quals es poden veure als Cinemes Aribau.

Es tracta de: Angels & Dust dirigit per Héctor Herrera (Attika Zam), BCN, ¿sello discográfico? dirigit per Alicia Álvarez i Isabel Franco (iPhone, Super-8), I Need A Dodge! Joe Strummer on the run dirigit per Nick Hall, The Jump! WTF Experience dirigit per Carme Puche (AVED Producciones); Un lloc on caure mort dirigit per Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas (Boogaloo Films) i finalment, This is the unfinished story of The Missing Leech de Vicenç Ferreres (Plans Films).

 

Dos produccions catalanes competeixen a la Viennale  

Del 23 d’octubre al 6 de novembre

Al Vienna Internacional Film Festival d’enguany hi competeix, a la secció Documentals, Sobre la marxa de Jordi Morató. A més, a la secció Features, hi competeix Stella cadente de Lluís Miñarro.

 

Gran presència catalana al 36ª Cinemed

Del 25 d’octubre a l’1 de novembre

A l’edició d’enguany, el Festival de Cinema Mediterrani de Montpeller homenatja al director Agustí Villaronga, guanyador del Premi Gaudí al Millor Director i al Millor Guió per Pa Negre.

L’homenatge consta de la projecció de nou films que repassen la seva trajectòria: Prisión de Cristal, L’enfant de la lluna, El passatger clandestí, 99,9, Aro tolbukhin, Después de la lluvia, Pa negre i Carta a Eva. A més, el director assisteix a la sessió especial on es projecta el seu film El Mar. En el marc del festival també s’homenatja al director valencià, Luis Garcia Berlanga.

A la secció Longs métrages panorama hi competeix Stella cadente de Lluís Miñarro produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya; i Family Tour dirigida per Liliana Torres i produïda per Escándalo Films.

A la secció Longs métrages compétititon, hi trobem les coproducció catalana Marsella dirigida per Belén Macías (Messidor Films, Tornasol Films, amb la col·laboració de Televisión Española) .

Sobre la marxa de Jordi Morató, produïda per La Termita Films i la Universitat Pompeu Fabra competeix a la secció Documentaries compétition.  

 

Nominacions catalanes als Premis Iberoamericans de Cine Fénix

30 d’octubre

El documental Sobre la marxa de Jordi Morató opta al Premi al Millor Documental dels Premis Iberoamericans de Cine Fénix i Alex Brendemühl al Premi a Millor Actor per la seva interpretació a Stella Cadente.

 

Nominacions i preseleccions per als European Films Awards

13 de desembre

El llargmetratge 10.000 KM del director Carlos Marqués-Marcet opta al premi European Discovery, talent revelació de l'any als Premis de Cinema Europeus. 

A més, entre els 50 títols preseleccionats per a la categoria Millor Pel·lícula Europea trobem la catalana Hermosa juventud de Jaime Rosales.

El 8 de novembre, en el marc del Festival de Cine Europeu de Sevilla, es faran públics Els nominats als premis de la European Film Academy. La gala de la EFA serà el 13 de desembre al Latvian National Opera de Riga, la capital de Letònia.

PREMIS

2 d’octubre de 2014: El director de fotografia Jimmy Gimferrer ha guanyat el premi Ostrava Kamera Oko Award al International Cinematographers Film Festival Ostrava Kamera Oko (Praga) pel seu treball a la pel·lícula Història de la meva mort, d'Albert Serra.

11 d'octubre de 2014: Amor eterno, de Marçal Forés, ha guanyat el premi Emergents i el curtmetratge Line up d'Àlex Julià ha guanyat el premi Brigadoon Paul Naschy, ambdós al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya celebrat a Sitges.

15 d’octubre de 2014: El documental El Somni de Franc Aleu ha guanyat el premi a Millor Documental al Latin Beat Film Festival de Tòquio.

20 d’octubre: Ciutat Morta de Xavier Artigas i Xapo Ortega ha guanyat el Premi a Millor Llargmetratge, Premi de la Crítica al Millor Llargmetratge i Menció Especial del Jurat Jove URJC de Llargmetratges, al Festival de Cine de Madrid- PNR

24 d’octubre: Sobre la marxa de Jordi Morató ha guanyat el Premi a la Millor Opera Prima al XIV Festival Visual Cine Novísimo de Majadahonda a Madrid. 

25 d’octubre de 2014: El curtmetratge català El Corredor de José Luis Montesionos produït per Bastian Films ha guanyat el Premi EFA Short Film Nominee Valladolid a la SEMICI

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò, o en tindrà, durant aquest setembre.

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

 

PRESÈNCIA

10.000 km aterra fort a Amèrica!

24 de setembre – 8 d’octubre

El llargmetratge viatja a Llatino America de la mà del Rio de Janeiro Film Festival on es projecta en quatre sessions a la secció oficial.

http://www.festivaldorio.com.br/

8 d’octubre

La producció catalana tanca Latin Film Festival de l’American Film Institute a Washington on hi és present la co-guionista del film Clara Roquet, que respon a les preguntes dels assistents.

http://www.afi.com/silver/laff/

10 d’octubre

10.000 km s’estrena als cinemes dels Estats Units de la mà de la distribuïdora Borad Green Pictures.  

Cinema català al London Spanish Film Festival

Del 25 de setembre al 5 d'octubre

Al London Spanish Film Festival s’hi pot veure aquest octubre, a la sisena Catalan Window, una secció dedicada a les produccions del nostre país: Stella Cadente, de Lluís Miñarro (Eddie Saeta), El somni (El celler de Can Roca) de Franc Aleu (Mediapro) i Ignasi M., de Ventura Pons (Els films de la Rambla). I dins de la secció Core Programme, ¿Quién mató a Bambi? de Santi Amodeo (Rodar y Rodar).

http://www.londonspanishfilmfestival.com/

 

Els anys salvatges al Vancouver International Film Festival de Canada

Del 25 de setembre al 10 d’octubre

Els anys salvatges de Ventura Durall, produïda per Nanouk Films i Televisió de Catalunya,   participa al  Vancouver International Film Festival a Canada.

http://www.viff.org/

 

Did you like the movie? semifinalista al Highway 61 Film Festival a Minesota (EUA)

Del 3 al 5 d’octubre

El Curtmetratge Did you like the movie? d’Adrià Guixens ha quedat semifinalista a la categoria de Best Comey Short del Festival Highway 61 de Minesota.  El film va guanyar els premis Best Student Film al Trinity International Film Festival (TIFF) de Detroit, ha estat present en set festivals de tot el món.

http://highway61filmfestival.org/

Bon nombre de produccions catalanes són presents al Festival de Sitges 2014

Del 3 al 12 d’octubre

[REC]4: Apocalipsis de Jaume Balagueró és l’encarregada d’inaugurar el festival de cinema fantàstic.

En competició a l’apartat oficial trobem dos films catalans: La distància de Sergio Caballero , una coproducció de Advanced Music, Arcadia Motion Pictures i L’altra frontera d'André Cruz produïda per Cine de Garage i TVC.

Els curtmetratges en competició són cinc: Interior.Familia de Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras, produïda per Propaganda pel fet!, Nada S.A d'Albert Pintó i Caye Casas, una producció d’Alhena Productions) i finalment, La Carrera de Christopher Cartagena produïda per Bande á part, així com Aún hay tiempo d’Albert Pintó i Pulsión Sangrienta de Gerard Tusquellas, ambdues produïdes per ESCAC Films.

Com a projeccions especials trobem els llargmetratges Asmodexia de Marc Carreté (M's Entertainment) i The Afterglow de Yolanda Torres i Joan Álvarez (Afilm International Film Workshops).

Dins la secció Oficial Noves Visions-Emergent, es projecten els llargmetratges Amor Eterno, de Marçal Forès (Canada), La maniobra de Heimlich , de Manolo Vázquez (Visualsuspects) i Taller Capuchoc de Carlos Padial (Pioneros del s.XXI, Lau Delgado).

Brigadoon, un any més, oferirà els films més radicals i de culte. A l'edició d'enguany podem trobar els llargmetratges Difuminado , de Pere Koniec (Pere Koniec P.C.,) Salem: sed de vida de Quim Crusellas, Pol Robles, Christian M. Mayo, David Conill, David Brea,  Megamuerte de Jordi Najera i El refugio del miedo de José Ulloa (profilmes). També hi trobem el documental Cròniques de misteris (2a temporada) de Sebastian D'Arbó (Arbó Productions) així com els curtmetratges Line-up d'Alex Julià (Igloo Films) i Mr. Dentonn d'Ivan Villamel (Mordisco Films, Harmonica Films, Ivan Villamel).

Per últim, a la secció d'Anima'T Curts hi participa el curtmetratge català Bloquejats Apilats i en la d'Special el curtmetratge de Sergio Caballero Ancha es Castilla/N'importe quoi (Advanced Music).

http://sitgesfilmfestival.com/cas

14 projeccions catalanes al Festival Cinespaña a Toulousse

Del 3 al 12 d’octubre

A la categoria de llargmetratges competiran 10.000KM de Carlos Marqués-Marcet (Lastor Media, Somos la panda), Hermosa Juventud dirigida per Jaime Rosales (Fresdeval Films, Les Productions Balthazar, Wanda Vision), Los tontos y los estúpidos de Roberto Castón (Ilusión Óptica, Bitart), Stella Cadente , el film de Lluís Miñarro (Eddie Saeta) i Tots volem el millor per ella , de Mar Coll (Escándalo Films).

A la secció de documentals han estat seleccionat per a competir les cintes Ignasi M. de Ventura Pons (Els films de la rambla) i La casa del meu pare de Francina Verdés (Francina Verdés, INAAC).

I en la competició de curts participaran Alex , dirigit per Laura García, una producció d’ESCAC Films, Tryouts dirigida i produïda per Susana Casares i Una hora, un pas de Bernat Gual i Aitor Iturriza produïda per ESCAC Films.

A la secció Panorama trobem quatre títols catalans: el llargmetratge La maniobra de Heimlich , de Manolo Vázques (Visualsuspects), els documentals Bugarach , dirigit per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer (Nanouk Films, Televisió de Catalunya, Filmtank) i Els records glaçats d'Albert Solé (Minimal Films, Televisió de Catalunya, Televisión Española-TVE) i el curtmetratge documental Bref, de Christina Pitouli (Metges del món).

http://www.cinespagnol.com/

Serrat y Sabina: el símbolo y el cuate al Latin Film Festival de l’American Film Institute

8 d’octubre

Serrat and Sabina: two for the road, la traducció a l’anglès de Serrat y Sabina: el símbolo y el cuarte,  es projecta al Latin Film Festival celebrat a Washigton. El documental és una coproducció de les catalanes What’s Up Doc i Lastor Media, S.L. amb la col·laboració de Televisión Española.

http://www.afi.com/silver/laff/

Presència catalana a l’Edinburgh Spanish Film Festival

Del 8 al  12 d’octubre

El Festival de Cinema Espanyol a Edimburg es celebra a la Universitat d’Edimburg on s’hi poden veure un programa de pel·lícules espanyoles, d’entre les quals destaquen els següents produccions catalanes: Una pistola en cada mano de Cesc Gay, produïda per Imposible Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + España i Televisión Española; The Wild Ones (Els nens salvatges) dirigida per Patricia Ferreira, coproducció catalana de Distinto Films i Televisió de Catalunya amb l’espanyola Aralan Films. Finalment, I want you (Tengo ganas de ti), dirigida per Fernando González Molina, coproduïda per la catalana Zeta Cinema, S.L. amb l’espanyola Antena 3 Films i  Globomedia.

http://edinburghspanishfilmfestival.com/films/

 

Presència catalana al 58é BFI London Film Festival 2014

Del 8 al 19 d’Octubre

Quatre produccions catalanes són presents al BFI London Film Festival. A la secció Debate, el documental de Jordi Morató amb títol Sobre la marxa; a la secció Love 10.000 km de Carlos Marqués-Marcet i Still de water de Naomi Kawase; finalment, El niño de Daniel Monzón a la secció Thriller.

http://www.bfi.org.uk/lff

La Gallina i Only Salomon Lee al Louisville International Festival of Film de Kentucky

Del 10 al 13 d’octubre

En l’edició d’enguany del Louisville International Festival of Film celebrat a Kentucky, als EUA, s’hi poden veure dos produccions catalanes, La Gallina de Manel Raga i Only Slomon Lee d’Àlex Lora.

http://louisvillefilmfestival.org/  

Produccions catalanes presents al Festival de Cine de Madrid –PNR

De l’11 al 18 d’octubre

Aquest any, i com a novetat, el Festival de Cine de Madrid atorgarà el premi de la crítica al Millor Llargmetratge consistent en una programació del film als Cines Zoco Majadahonda i una candidatura als premis Goya pel guanyador del millor curtmetratge.

La coproducció catalana Toastmaster (Almatwins Productions) dirigida per Eric Boadella  i la producció catalana Ciutat Morta (Metromuster) de Xavier Artigas estan seleccionades per competir a la Secció Oficial de Llargmetratges.

Pel que fa a la Secció Oficial de Curtmetratges trobem una gran presència catalana amb: Godka circa, un forat al cel de Àlex Lora i Antonio Tibaldi (Incia Films);  Nadador de Dani de la Orden (Escándalo Films);  Una hora, un paso de Bernat Gual i Aitor Iturriza (ESCAC Films); i Pitahaya d’Albert Espinosa (Imelda Films i Pelones Producciones).

https://festivalcinepnr.com/

 

Gran presència catalana a La Mostra de Sao Pablo

Del 16 al 19 d’octubre

Dins la secció Perspectiva Internacional trobem la cinta d’Eric Boadella, que arribarà als cinemes a finals de Novembre, s'estrenarà internacionalment durant el prestigiós 38è Festival Internacional de São Paulo (La Mostra).

Dins la secció Foco España – Perspectiva hi trobem, fora de competició, les coproduccions catalanes: La Jungla Interior de Juan Barrero (Eddie Saeta), Hermosa Juventud dirigida per Jaime Rosales (Fresdeval Films), La Por de Jordi Cadena, coproduïda per Oberon Cinematogràfica amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Dins la mateixa secció Foco España – Competició, compateixen la producció catalana Stella Cadente de Lluís Miñarro, produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya; i la coproducció catalana d’Ilusión Óptica, Los totnos y los estúpidos dirigida per  Roberto Castón.

http://38.mostra.org/br/pag/home

Presència catalana al Recent Spanish Cinema a Los Angeles

Del 16 al 19 d’octubre

La coproducció catalana Ismael, produïda per Zeta Cinema i Antena 3 Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, juntament amb el curtmetratge Sequence de Carles Torrens són presents a la programació oficial del Recent Spanish Cinema de Los Angeles.

http://www.larecentspanishcinema.com/es/

L’Endemà viatja a Colorado

17 d’octubre

El documental l’Endemà dirigida per Isona Passola i produïda per la Massa d’Or Produccions es projecta a la Universitat de Colorado.  En el marc de la projecció, es realitza una sessió de ponència del professor Carles Boix de la Universitat de Princeton i una posterior discussió sobre el futur de Catalunya.

La SEMICI plena de produccions catalanes

Del 18 al 25 d’octubre

Rastres de Sàndal, de la barcelonina María Ripoll, s’estrena a la secció oficial de la 59a Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci). El llargmetratge el protagonitzen Aina Clotet i Nandita Das. També trobem en la competició oficial El arca de Noé d’Adán Aliaga i David Valero, film de coproducció catalana (Nadir Films SL, Frida Films SL, Jaibo Films SL).

A la programació del Semici també trobem els curtmetratges: El corredor de José Luis Montesionos, produït per Bastian Films i protagonitzat per Miguel Ángel Jenner, i La gran invención de Fernando Tría de Bes produïda per Green Lemon.

A la secció Punto de Encuentro trobem Blue Lips, film català dirigit per Nacho Ruipérez , Daniela de Carlo, Julieta Lima ,Nobuo Shima, Gustavo Lipsztein, Antonello Novellino; produït per Fosca Films i Cronopia Films.

A la secció La noche del corto espanyol es projecta els curts catalans: A perro flaco de Laura Ferrés, Café para llevar dirigida per Patricia Font i Ford Escort d’Estel Díaz, totes tres produïdes per ESCAC Films.

Finalment, dins d’Spanish Cinema, es pot veure una mostra de les millors pel·lícules de l’any:

·        10.000 km de Carlos Marqués-Marcet coproduïda per Lastor Media

·        Hermosa Juventud de Jaime Rosales, una coproducció de la catalana Fresdeval Films

·        el documental Sobre la marxa de Jordi Morató, produïda per La Termita Films i la Universtat Pompeu Fabra

·        Mi otro yo dirigit per la cineasta Isabel Coixet i coproduïda per Messidor Films

·        la comèdia Murieron por encima de sus posibilidades del gironí Isaki Lacuesta, coproduïda per les catalanes Versus Entertainment, Alicorn Films SL i la Termita Films

·        Stella Candente de Lluís Miñarro produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya

·        el film Otel·lo de Hammudi Al-Rahmoun produït per Corte y confección de pel·lículas i Escándalo Films

·        Tots els camins de Déu de Gemma Ferraté, producció de Niu d’Indi

http://www.seminci.es/indexweb.php

 

Dos produccions catalanes competeix en a la Viennale  

Del 23 d’octubre al 6 de novembre

El Vienna Internacional Film Festival d’enguany hi competeix, a la secció Documentals, Sobre la marxa de Jordi Morató. El documental ha estat produït per La Termita Films juntament amb La Universitat Pompeu Fabra.  A la secció Features, hi competeix Stella Cadente de Lluís Miñarro, produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

http://www.viennale.at/en

Gran presència catalana al 36ª Cinemed

Del 25 d’octubre a l’1 de novembre

A l’edició d’enguany, el Festival de Cinema Mediterrani de Montpeller homenatja al director Agustí Villaronga, guanyador del Premi Gaudí al Millor Director i Millor Guió.

L’homenatge consta d’ un passi de nou films que repassen la seva trajectòria: Prisión de Cristal, L’enfant de la lluna, El passatger clandestí, 99,9, Aro tolbukhin, Después de la lluvia, Pa negre, Carta a eva. A més, el director és present en una nit excepcional de presentació del seu homenatge on es projecta el seu film El Mar. En el marc del festival també s’homenatja al director velncià, Luis Garcia Berlanga.

A la secció Longs métrages panorama hi competeix Stella Cadente de Lluís Miñarro produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya; i Family Tour dirigida per Liliana Torres i produïda per Escándalo Films.

A la secció Longs métrages compétititon, hi trobem les coproducció catalana Marsella dirigida per Belén Macías (Messidor Films, Tornasol Films, col·laboració de Televisión Española) .

Sobre la marxa de Jordi Morató, produïda per La Termita Films i la Universitat Pompeu Fabra competeix a la secció Documentaries compétition.  

http://www.cinemed.tm.fr/

 

Nominacions catalanes als Premio Iberoamericano de Cine Fénix

30 d’octubre

El documental Sobre la marxa de Jordi Morató competeix al Millor Documental i Àlex Brendemühl al Millor Actor pel film Stella Cadente, als Premis Iberoamericano de Cine Fénix celebrat a la ciutat de Mèxic.

http://premiosfenix.com/

 

PREMIS

2 d’octubre de 2014: Història de la meva mort de Jimmy Gimferrer ha guanyat el premi a la Millor cinematografia al International Cinematographers Film Festival Ostrava Kamera Oko celebrat a Praga.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat