• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

El divendres 17 d’octubre s’estrenen La jungla interior de Juan Barrero, La distancia de Sergio Caballero i Lasa y Zabala de Pablo Malo. ÀnimA, una vida poètica traïda per la tragèdia, de Joan Frank Charansonnet, s’estrena el dijous 16 d’octubre.

La coproducció catalana La jungla interior, escrita i dirigida per Juan Barrero i produïda per Eddie SaetaLabyrint Films, arriba a les sales de cinema desprès d'un llarg recorregut per festivals de tot el món: França, Índia, Nova York, Tel Aviv, Alemanya, Estònia, Colòmbia, Brasil... La podreu veure als Cinemes Zumzeig de Barcelona i als Cinemes Renoir Princesa de Madrid.

La jungla interior, òpera prima de Juan Barrero, es va presentar per primera vegada a la Viennale International Film Festival 2013 d'Àustria, i dies desprès va ser guardonada a la 10ª edició del Festival de Cine Europeo de Sevilla.

Protagonitzada per Gala Perez, Enriqueta White i Luz Barrero, submergeix l’espectador en la peripècia d’una parella jove formada per una violinista i un cineasta. El fil narratiu comença quan en Juan porta a la seva novia Gala al poble de la seva infància, abans d’emprendre una llarga expedició científica pel Pacífic. Durant la visita, la parella parla dels seus plans de futur però afloren profundes diferències. Cinc mesos més tard, quan en Juan torna de la jungla, la seva vida haurà canviat per sempre.

La jungla interior es va filmar entre Costa Rica i Espanya, mai no es va rodar un segon pla i el guió s’escrivia durant el muntatge. L’espectador navega durant el visionat entre la fina frontera que separa el documental de la ficció sense aconseguir constatar el límit entre un i l’altre.

Si vols veure el tràiler, fes ‘clic’ aquí.

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç.

La distancia, producció catalana d'Advanced Music S.L. i Arcadia Motion Pictures, dirigida i escrita per Sergio Caballero s’estrena divendres 17 d’octubre a les 22:00h als Cinemes Zumzeig de Barcelona.

La distancia és la segona pel·lícula del codirector del Festival Internacional de Música Avançada Sónar, Sergio Caballero.

Ambientada en una central tèrmica abandonada, Caballero ens mostra una barreja de surrealisme, humor absurd i suspens, a través del robatori de tres nans amb poders telepàtics. De totes maneres, el mateix director en entrevistes als mitjans deia que el més important no és la trama sinó el joc visual i sonor de la pel·lícula.

El llargmetratge es va estrenar mundialment a la 43ª edició del Festival Internacional de Cine de Rotterdam i des de llavors ha viatjat per Festivals de Brasil, Regne Unit, Austràlia, Sud-Àfrica, Corea del Sud, Taiwan, etc.

La producció va sorgir, com ja va passar amb el primer film de Caballero, mentre preparava la imatge del Festival Sónar. Segons el director, al llargmetratge mostra les constants en el seu treball com la taxidèrmia, el fred i els espais abandonats. El film va ser rodat a Terol.

Si vols veure el tràiler, fes ‘clic’ aquí.

El llargmetratge Lasa y Zabala, coproducció catalana de la mà de Parsimònia S.L. amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, del director Pablo Malo també arriba als cinemes el divendres 17 d’octubre a cinemes de tot l’Estat.

Lasa y Zabala recrea com els terroristes Jozean Lasa i Joxi Zabala van ser segrestats a Bayona el 1983 per un grup de guàrdia civils, per ser després torturats i assassinats sota les ordres del coronel Galindo. La pel·lícula narra el que és considerat el primer cas dels GAL.

Protagonitzada pels actors Jon Anza, Cristian Merchan, Iñigo Gastesi i Unax Ugalde, el llargmetratge va ser presentat, fora de concurs, a la darrera edició del Festival de Cine de San Sebastián.

El director de la pel·lícula, no exempta de polèmica, diu que ha fet una producció honesta i que no va en contra de ningú. El guió segueix els fets recollits en els textos judicials de l’època, tot i així el director assumeix que s’ha posicionat personalment a favor dels dos protagonistes: “... perquè ningú pugui veure la pel·lícula i pensar, com m’han arribat a dir a mi, que al cap i a la fi es mereixien el que els va passar”.

Per a més informació, feu ‘clic’ aquí.

Ànima, una vida poètica traïda per la tragèdia, una coproducció de El laboratori d’Actors de Cinema i la productora Dejavu Films, tot i així la seva producció no hagués estat possible sense el micro-mecenatge, la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, la CiC-Cinema, La cooperativa Integral Catalana – Comissió d’Arts i Cultures i el patrocini de l’empresa ACMA. La seva estrena és el dijous 16 d’octubre als Cinemes Girona a les 21:30h, i es mantindrà en cartellera cada dijous a aquesta mateixa hora. Al finalitzar cada projecció hi haurà un cine fòrum on hi poden participar tots els espectadors assistents.

L’estrena del llargmetratge és doble, ja que el divendres 17 d’octubre a les 21:30h es fa una segona estrena al Cine Alhambra de La Garriga, on el dilluns 13 d’octubre també s’hi duu a terme una roda de premsa pels mitjans del Vallès.

ÀnimA narra els últims instants de la vida de l’Emilia, una dona abocada a un viatge de no retorn pels racons de d’una memòria plena de vivències, emocions i contrastos. Imatges oníriques i poètiques conviuen amb la cruesa d’una realitat social esfereïdora però terriblement actual, demostrant que, de vegades, l’elecció que fem de les ànimes que ens han d’acompanyar en la nostra vida no és la correcta.

El seu director, Joan Frank Charansonnet, actor i director teatral, va saltar a la direcció cinematogràfica amb Ushina-Next, estrenada al Festival Internacional de Cinema Fantàstic a Sitges el 2011. ÀnimA és el seu segon llargmetratge i actualment treballa en la post-producció del seu tercer film, Nefilim (El origen), de gènere fantàstic.

Per veuré el tràiler, feu ‘clic’ aquí.

Per a més informació, dirigiu-vos a la pàgina oficial de Facebook de la pel·lícula

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat