• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

El 19 de setembre arriba a la cartellera el documental Mai és tan fosc sobre l'activista i professor d'economia Arcadi Oliveres.

Mai és tan fosc, dirigit per Èrika Sànchez amb guió escrit per la mateixa directora juntament amb Roger Danès i produït per Únicamente Severo Films amb la col•laboració de Justícia i Pau, és un llargmetratge documental que dibuixa un retrat de l'economista i activista Arcadi Oliveres (1945).

Des de fa 40 anys, Arcadi Oliveres predica el seu discurs combatiu allà on se'l demani: des de les lluites estudiantils contra la dictadura de Franco, als moviments antiglobalització fins arribar al contemporani moviment dels indignats. L'equip cinematogràfic l'acompanya en el seu dia a dia durant dos anys, en una road movie per la seva vida.

Èrika Sànchez va conèixer Arcadi Oliveres en una entrevista per a un documental. Posteriorment va assistir a un seminari sobre economia, globalització i desigualtats on va apreciar un Arcadi que transmetia idees d'una forma fascinant, tant, que va decidir fer-ne un documental.

Tal i com diu Èrika Sànchez "és un repte fer un film d'algú que et diu que ell no es mereix que se li dediqui un projecte d'aquestes dimensions." Indignació, anàlisis de la realitat i coherència blinden el seu discurs i el proveeixen d'una veracitat incontestable.

La pel·lícula, que s'ha finançat parcialment a través de micro mecenatge i té llicència Creative Commons, es podrà veure als Cines Verdi de Barcelona.

Per a més informació, feu 'clic' al següent enllaç: www.documentalarcadioliveres.org

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat