• L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    L’Acadèmia del Cinema Català recupera la memòria del cinema quinqui, icona de les perifèries urbanes durant la Transició

    Un itinerari virtual per les seves localitzacions emblemàtiques i un acte a L'Hospitalet de Llobregat reivindicaran el gènere el 28 de febrer Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3

Del 25 al 27 d'abril, Tàrrega acull la primera Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent destinada a cinèfils, amants de la ciència-ficció, del fantàstic i del cinema i la cultura en general.

Neix amb la voluntat d'apropar a l'espectador el passat, el present i el futur del millor cinema fantàstic. Per aquest motiu, recupera clàssics del gènere per poder tornar a gaudir-los a la gran pantalla, presenta pel·lícules recents i dóna espai a les futures generacions amb projeccions de curtmetratges fantàstics de directors novells i també de curtmetratges finalistes del festival de curtmetratges Lo Cercacurts. També s'apropa al cinema fantàstic més extrem, com el retrofuturisme i dedica dues sessions al públic familiar.

A la Mostra es podran trobar també tot un ventall d'activitats gratuïtes dirigides i obertes a tots els públics per arrodonir la proposta cinèfila, com tallers, conferències, exposicions, concerts i trobades. Galacticat rep el suport i col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català, així com del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, col·laborador artístic de la mostra.

PROGRAMACIÓ

Dins la recuperació de grans clàssics, Galacticat inclou al seu programa pel·lícules de culte del cinema fantàstic com Planeta prohibit (1956) de Fred M. Wilcox, Ultimàtum a la Terra (1951) de Robert Wise, El planeta dels simis (1968) de Franklin J. Schaffner o 2001: Odissea a l 'espai (1968) de Stanley Kubrick; film que clourà la Mostra.

També torna a portar a la gran pantalla films recents del cinema fantàstic fets al nostre país com El bosc (2012) d'Óscar Aibar, que visitarà la Mostra juntament amb l'actriu protagonista Maria Molins; o Eva (2011) de Kike Maíllo, Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula 2012. També propostes contemporànies internacionals com Moon (2009) de Duncan Jones, que vindrà a presentar Mike Hostench, sotsdirector del Festival de Sitges.

Galacticat inclou també una secció de curtmetratges de directors novells d'escoles de cinema com l'ESCAC i Bande à part, així com del festival Lo Cercacurts de Montornès de Segarra. A la vegada, dedica dues sessions al públic familiar amb la projecció de dos dels clàssics més coneguts del cinema fantàstic, E.T (1982) de Steven Spielberg, i La Història Interminable (1984) de Wolfgang Petersen.

La Mostra s'inaugurarà el divendres 25 d'abril amb la projecció de Faust 5.0 (2001) dirigida per Isidro Ortiz, Alex Ollé i Carlos Padrissa; i comptarà amb la presència del director Isidro Ortiz i també del productor del film Ramon Vidal. La pel·lícula és una reflexió sobre el mite de Faust que va suposar el debut cinematogràfic del grup teatral La Fura dels Baus. A la inauguració també comptarem amb una performance de l'estudi Fènix SFX.

La Mostra servirà d'aparador per veure altres projeccions com el documental Los perversos rostros de Victor Israel (2010) de Diego López i David Pizarro, que també vindran a presentar el seu llibre Silencios de pánico; la projecció de dos Vianettes i un Fanfilm del Club Star Trek Espanya; i els projectes The no nose dog project i el curtmetratge El día de la madre de l'estudi Fènix SFX.

Dins les activitats paral·leles, la Mostra també programa una exposició de cartells de pel·lícules de cinema de l'il·lustrador Mo Caró, una exposició d'objectes de cinema i una exposició d'obres de l'empresa de maquillatge i efectes especials InsideFX.

També hi haurà xerrades sobre fanfilms de Star Trek Phase II a càrrec del Club Català de CiènciaFicció, Fantasia i Fàndom o una xerrada sobre la medecina a la sèrie Star Trek, a càrrec del Club Star Trek Espanya; així com un taller de retallables pels més petits a càrrec del Club Català de la Ciència-Ficció, Fantasia i Fàndom i un singular taller-demostració per ensenyar com es fa la cervesa romulana de Star Strek i l'arma Disruptor Klingon a càrrec també del Club Star Trek Espanya.

Galacticat serà també un punt de trobada de l'Associació d'Amics d'Star Wars de Catalunya que animaran la Mostra amb la seva presència.

La part musical del festival la posarà el grup de rock instrumental Audiolepsia amb un concert que es farà dissabte al vespre al Cinema Majestic que estarà obert a tot el públic. El grup presentarà el seu disc Principio de Incertidumbre. Durant el concert es podrà gaudir de videoprojeccions que aniran lligades amb els temes del grup.

PREUS

ABONAMENT: 17€ (accés a totes les projeccions i activitats)
ABONAMENT 1 DIA:10€ (accés a totes les projeccions i activitats del dia)
PREU PER SESSIÓ: 4€ (accés a una sessió i a totes les activitats)


ESPAIS

Cinema Majestic (Projeccions)
Sala d'actes de la Biblioteca (Projeccions)
Biblioteca Municipal de Tàrrega (Exposicions)
Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara (Exposicions)
Botigues de la zona comercial (Exposició d'objectes de films)
Escola Pia de Tàrrega (Tallers infantils)

Per a més informació consulteu el web del Festival.

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat