Estrenes

'[REC]:4 Apocalipsis' de Jaume Balagueró s’estrena a la gran pantalla

El divendres 31 d’octubre arriba a les sales de tot el país l’última entrega de la saga REC, de la que el seu director confessa és un homenatge al gènere.

[REC]4: Apocalipsis, després d’haver inaugurat la 47ª edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges i passar pel Festival Internacional de Cine de Toronto, posa fi a una de les millors sagues de cinema de terror dels últims anys.

Han passat vuit anys des de la primera pel·lícula, i Balagueró fa balanç: “L’altre dia parlava amb Paco Plaza i comentàvem com d’especial havia estat per nosaltres. Estem molt satisfets perquè hem fet quatre pel·lícules (...). Mai vam pensar que tindria tant èxit. Però aquest és el final”.

Balagueró diu que a [REC]:4 Apocalipsis hi trobem tots els tòpics: el científic, el boig, la noia en perill, els zombis, vaixells atrapats en turmentes a alta mar... és un autèntic festival per als aficionats.

L’última entrega retorna als orígens amb l’actriu Manuela Velasco com a protagonista que torna a encarnar a la reportera Ángela Vidal, única supervivent d’una terrible infecció. [REC]4 comença on REC2 va acabar. Ángela Vidal es desperta en un vaixell on els científics investiguen el suposat virus per trobar-hi una cura. Quan la situació sembla controlada, el caos apareix altre cop i la llavor del mal reneix adoptant noves i terribles formes. L’apocalipsi ha començat.

El film està protagonitzat, a més de per Manuela Velasco, per Paco Manzanedo, Héctor Colomé, Ismael Fritschi, Críspulo Cabezas i Paco Obregón. D’aquesta última pel·lícula, Balagueró destaca la protagonista, sense la qual no hagués fet aquest film, recalca. A [REC]4, “Manuela ja no interpreta la perduda periodista, sinó que el seu personatge és molt més ambigú”. El que no sap l’espectador és si ella n’és el focus, com es va poder veure al final de la segona pel·lícula quan el cuc es posa dins seu, o si en realitat és una víctima més.

El film produït per Castelao Productions amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, és molt més dur, aspre i fosc, amb un component més aventurer, d’acció i de terror, i us espera als cinemes el divendres.

Si vols veure el tràiler o desitges més informació, fes ‘clic’ aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat