This entry is not available in English.

Premieres

Albert Serra presenta "La Singularitat" a la Biennal d'Arts Visuals de Venècia

singularity

La Singularitat s'ha presentat a Venècia dimecres 6 de maig, dins els Eventi Collaterali de la 56a edició de la Biennal d'Arts Visuals.

El nou treball d'Albert Serra ha estat l'escollit per representar Catalunya en un dels escenaris internacionals de major prestigi i ha estat comissariat per Chus Martínez i produït per l’Institut Ramon Llull. Un film de 12 hores, que es projecta en cinc gegantines pantalles, subtitulat a l'anglès en un magatzem d'embarcacions a la veneciana Isola de San Pietro.

Un món controlat per màquines és l’escenari final de la pel·lícula que fa un recorregut per la progressiva pèrdua de centralitat del cos partint d’un artifici portat fins al límit però mantenint les constants de les seves pel·lícules anteriors de realitat i realisme. Així, Albert Serra presenta el film com “una història completament artificiosa posant el cos com a centralitat. És una història de mineria i prostitució. Comença a Irlanda, en un context de mines, amb gent que busca or i carbó, i al voltant del qual hi ha un prostíbul. Dos termes d’explotació del cos a principis del segle XX. Aquestes empreses van evolucionant fins arribar a l’últim món, que és l’actual, on la tecnologia té un paper molt i molt important que comença fins i tot a espantar la gent i veiem com de mica en mica aquests dos mons d’explotació humana han anat evolucionant”.

El projecte La Singularitat ha estat rodat a Irlanda i a les instal·lacions de Planta Sorigué a Lleida.

+ info: Venezia2015

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat