Notícies

Ja està disponible Cinema CAT, la primera app de cinema amb dades obertes del Departament de Cultura

Cinema CAT, la primera aplicació desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català del Departament de Cultura ja està disponible a Google Play i Apple Store.

L’aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa Imobils, que ofereix informació sobre les pel·lícules en cartellera en català, tant si són en versió original com doblades o subtitulades. L’app també permet veure en quins cinemes s’exhibeixen i fer cerques.

L’aplicació ha estat creada poc després que la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura hagi posat a disposició de la ciutadania dades obertes sobre cinema en català amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació. Aquestes dades, disponibles en format XML i actualitzades diàriament, es poden utilitzar d’acord amb les indicacions d’ús establertes per la Generalitat, però sense restriccions de drets d’autor, copyright, patents o altres mecanismes de control.

L’obertura de dades de cinema en català s’inscriu en la política de difusió del cinema en català, sigui en versió doblada, subtitulada al català o original catalana, que impulsa el Departament de Cultura. El Portal de cinema en català, renovat recentment, i el compte Twitter @cat_cine són altres actuacions destacades d’aquest àmbit d’acció.


bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat