Col·laboracions

L'Acadèmia del Cine Espanyol ret homenatge a Julieta Serrano

L'actriu catalana va rebre el Premi Gaudí d'Honor- Miquel Porter el passat 2 de febrer.

La Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, en col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català i el Centre Cultural Blanquerna, ret homenatge a Julieta Serrano, Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2014, coincidint amb la Diada de Sant Jordi.

L'homenatge consisteix en la projecció de les pel·lícules Entre tinieblas (1983) de Pedro Almodóvar, que s'exhibirà dilluns 21 d'abril; Cuando vuelvas a mi lado (1999) de Gracia Querejeta –dimarts 22–; Carícies (1998) de Ventura Ponts –dimecres 24–; i La Monyos (1997) de Mireia Ros, que es projectarà el divendres 25 d'abril. Les projeccions tindran lloc a la seu de l'Acadèmia espanyola (C/ Zurbano, 3, Madrid) a les 19h.

Dilluns 21 d'abril Julieta Serrano protagonitzarà una trobada amb el públic després de la projecció d'Entre tinieblas.

Julieta Serrano ha compaginat nombrosos treballs al cinema, teatre i televisió amb els millor directors escènics i realitzadors espanyols. La veterana intèrpret, que va debutar a la gran pantalla amb Secuestro en la ciudad (1965) de Luís María Delgado, i va iniciar la seva col·laboració amb Pedro Almodóvar a la dècada dels vuitanta, és la segona dona, després de Montserrat Carulla, que rep la màxima distinció del cinema català.

El proper 17 de juny a la Filmoteca de Catalunya celebrem els premis Goya de Honor 2014, Jaime de Armiñán, i Gaudí d'Honor-Miquel Porter, Julieta Serrano, amb la projecció de Mi querida señorita (1972) de Jaime de Armiñán.

En aquests moments Julieta Serrano interpreta l'obra "Éramos tres hermanas. Variaciones sobre Txékhov" dirigida per José Sanchís Sinisterra al Teatro de La Abadia de Madrid, acomplint així el seu gran somni, interpretar Txékhov.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat