Notícies

Presència catalana al Festival de Màlaga

El cinema català tindrà una presència molt destacada, com ja ve sent habitual, al Festival de Màlaga, que enguany es celebra a la ciutat andalusa del 17 al 26 d'abril.

A la Secció Oficial a competició, conformada per quinze llargmetratges, participen quatre produccions amb segell català: la comèdia dirigida i protagonitzada per Leticia Dolera Requisitos para ser una persona normal (Corte y Confección de Películas, El estómago de la vaca), el drama social Techo y comida, de Juan Miguel del Castillo (Diversa Audiovisual), el thriller coproduït amb els Estats Units La deuda, de Barney Elliot (Arcadia Motion Pictures) i una altra comèdia; Cómo sobrevivir a una despedida, dirigida per Manuela Moreno i produït per Nostromo Pictures. També Isabel Coixet, que rebrà el Premi Retrospectiva, projectarà fora de concurs el seu nou film –segon de l'any– Aprendiendo a conducir, protagonitzat per Ben Kingsley. Igualment fora de concurs, a la sessió de clausura, es projectarà Sólo química, d'Alfonso Albacete (Rodar y Rodar).

A la Secció oficial de llargmetratges documentals també trobem produccions catalanes: El gran vuelo de Carolina Astudillo, Game Over d'Alba Sotorra (Promarfi Futuro 2010, Loto Films) i El tram final d'Oscar Pérez (Getsemaní Produccions), a més de Yorgos (José Domingo Rivera i Paco Toledo), que compta amb participació de l'ICEC.

A les sessions especials es projectaran Las sinsombrero de Tània Balló, Serrana Torres i Manuel Jiménez (Intropía Media), Sí se puede. Siete días en PAH Barcelona de Pau Faus (Comando Video), Ajoblanco, crónica en rojo y negro de David Fernández de Castro (Lastor Media), El hombre que empezó a correr de Josep Serra (Arcadia Motion Pictures) i Gente que vive fuera d'Arcadi Espada (Asociación Libres e Iguales).

Finalment, a l'altra Secció oficial a on participen produccions de segell català és a la de curtmetratges de ficció, amb Eclipse de Maria Sosa, It Girl d'Oriol Puig i Sara a la fuga de Belen Funes i quatre curts de gènere documental, Diari de la gana de Mireia Pujol, El viatge Glauber de Fermin Sales, Out de Joan Antúnez, Sedated Army Crazy Mirror de Miquel Martí i Memorándum de Juan Miralles. Mentre que la Secció Panorama de curtmetratges inclou 2037 d'Enric Pardo, Ed d'Albert Mallol, Line-Up d'Alex Julià i les produccions Con la boca cerrada d'Anna Farré i Interior. Família de Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras.

Per altra banda, a altres seccions com la Málaga Premiere s'hi veurà el film d'Anna M. Bofarull Sonata per a violoncel 13. Miguel Poveda, de Paco Ortiz, i a Zonacine El camí més llarg per tornar a casa de Sergi Pérez (Niu d'Indi, No hay banda) i el documental No todo es vigília, d'Hermes Paralluelo (El dedo en el ojo).

A la secció Animazine hi trobem els curts Bloquejats apilats, de Marc Riba i Anna Solanas, Dawn, de Mario Rico, Ghostly de Orió Peñalver i Eric Monteagudo i El color de Leo de Zarah Knebel.

Finalment, i a la secció Cosecha del año –a on es recuperen alguns dels films estatals més destacats de l'any– es projectarà la passada guanyadora del festival, 10.000 KM, i El Niño.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat