Notícies

L’Institute of Contemporary Arts (ICA) de Londres programa un cicle de cinema català

L'Institute of Contemporary Arts (ICA) de Londres organitza, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull (IRL), la programació d'un cicle bimestral de cinema català anomenat "Catalan Avant-Garde", que presentarà un total de sis pel·lícules catalanes al llarg del 2015.

És la primera vegada que s'estableix un programa regular d'aquestes característiques a la capital anglesa i suposa una gran oportunitat per la implicació de l'ICA, un equipament cultural de prestigi internacional amb gairebé 70 anys d'història. L'objectiu és fomentar entre el públic britànic el coneixement sobre la cinematografia contemporània que es fa a Catalunya. El focus s'estrenarà el proper 28 de febrer amb la projecció del film Sobre la marxa de Jordi Morató.

La cinta El Cafè de la Marina de Sílvia Munt es podrà veure per primera vegada al Regne Unit en la segona projecció del programa el dimarts 28 d'abril, que comptarà a més amb la presència de la directora en un torn obert de paraules. En la tercera sessió a l'ICA del 26 de juny, està programada la pel·lícula Tots volem el millor per a ella de Mar Coll i en la quarta, del 28 d'agost, l'estrena anglesa de Born de Claudio Zulian, seguit també per un debat organitzat amb el director. El dia 27 d'octubre, està prevista la programació de La Plaga de Neus Ballús i, per últim, el cicle de cinema català conclourà amb El cant dels ocells d'Albert Serra, que assistirà a la projecció per participar en una discussió oberta al públic.

El programa "Catalan Avant-Garde" és possible gràcies a la col·laboració entre l'Institut Ramon Llull, l'Institute of Contemporary Arts i Reel Solutions, una consultoria de programació de cinema independent que treballa amb sales i festivals del Regne Unit i que ja ha col·laborat anteriorment amb l'ICA en projectes relacionats amb el cinema català. De la seva part l'ICA, que cada any rep uns 400.000 visitants, ha aconseguit consolidar una programació regular d'arts visuals i donar suport a la cultura d'avantguarda.

Programació del "Catalan Avant-Garde" a l'ICA:

Dissabte, 28 de febrer - 20.50h | Sobre la Marxa (2013) de Jordi Morató
Dimarts, 28 d'abril - 20.50h | El Cafè de la Marina (2014) de Sílvia Munt (Amb la presència de la directora)
Divendres, 26 de juny - 20.50h | Tots volem el millor per a ella (2013) de Mar Coll
Divendres, 28 d'agost - 20.50h | Born (2013) de Claudio Zulian (Amb la presència del director)
Dimarts, 27 d'octubre - 20.50h | La Plaga (2013) de Neus Ballús
Divendres, 18 de desembre - 20.50h | El cant dels ocells (2008) d'Albert Serra (Amb la presència del director)

Per a més informació consulteu la web de l'ICA.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat