Notícies

Homenatge a Miquel Porter i Moix: 10 anys d’absència

Dimarts 18 de novembre a les 18:30h a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya es ret homenatge a Miquel Porter i Moix amb motiu del desè aniversari de la seva mort.

Miquel Porter i Moix (Barcelona, 10 de maig 1930 - Altafulla, 18 de novembre 2004) va ser un home polifacètic, humanista, amant dels reptes més arriscats i personatge destacat de la història més recent del nostre país. Així ho reconeix l’Acadèmia del Cinema Català, que des de l’edició del 2014 del màxim guardó de l'Acadèmia se’n diu Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter.

Fill de llibreter, la música, la literatura i l’art van formar part de la seva infantesa. Va participar activament en projectes dedicats a la recuperació i conservació del patrimoni cinematogràfic, a la història del cinema català, espanyol i universal, la creació del primer cineclub català amb continuïtat Cercle Lumière amb Alexandre Cirici, així com a la didàctica i a la catalogació fílmica. Porter també va ser docent a la Universitat de Barcelona a més de crític cinematogràfic i diputat al Parlament de Catalunya.

L'homenatge consta de la projecció d’un muntatge audiovisual de 25 minuts, amb un recull d’imatges que pretén acostar-nos al seu ideari i a la seva voluntat de construir un país més fratern, més just, més lliure i més culte, amb les activitats més rellevants realitzades per Miquel Porter al llarg de la seva vida.

Seguidament es projectarà La Proclamació de la República Catalana, documental històric especialment estimat per en Miquel. Per cloure l’acte, hi haurà una taula rodona amb la participació dels següents convidats i les temàtiques que tractaran:

- Isona Passola - Cinema i Cançó.

- Àlex Gorina – Crítica.

- Eliseu Climent  - Cultura i País.

- Josep Maixenchs - L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals a Catalunya (ESCAC).

- Martí Porter - Cineclubisme i Família.

El visitant també podrà trobar al vestíbul de la Filmoteca una exposició sobre la seva trajectòria, realitzada el 2005 per la Universitat de Barcelona i l’Associació d’Amics Miquel Porter.

L'entrada a la sessió és gratuïta i apta per a tots els públics.

Per a més informació sobre aquest acte, consulteu el següent enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat