Notícies

5 curtmetratges catalans candidats als Goya

L’Academia del Cine Español ha desvetllat els títols dels 35 curtmetratges preseleccionats per competir als Premis Goya.

La Junta Directiva de l’Acadèmia espanyola ha estat l’encarregada de seleccionar deu títols per a la categoria d’animació, deu títols més de documental i quinze de ficció. Aquests curtmetratges, que de moment només estan preseleccionats, estan esperant ser votats per tots els acadèmics. Després de la primera volta de votacions, coneixerem els nominats que competiran finalment i optaran al Goya.

Destaquem els curtmetratges catalans preseleccionats:

Dins la categoria d’animació, Bloquejats Apilats dirigit i escrit per Marc Riba i Anna Solanas, i produït per I + G Stop Motion; i Foamy dirigit per Eduard Puertas i produït per Citoplasmas.

A l’apartat documental trobem el títol guanyador dels al Millor Curtmetratge dels VI Premis Gaudí, Godka Circa, un forat al cel dirigit i escrit per Àlex Lora i Antonio Tibaldi i produït per Inicia Films.

Per últim, els curts preseleccionats catalans a la categoria de ficció són; Café para llevar dirigit i escrit per Patricia Font i produïda per ESCAC Films amb el suport de l’Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA); i Pitahaya dirigit i escrit per Albert Espinosa i produït per Imelda Producciones i Pelones Producciones.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat