Notícies

El cicle Premis Gaudí - Premis Goya arriba a la Filmoteca

Al novembre comença el cicle Premis Gaudí i Premis Goya a la Filmoteca de Catalunya, que com cada any organitza conjuntament amb l’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia del Cine Español.

Els membres de l'Acadèmia del Cinema Català tenen l'accés lliure a la Filmoteca a les sessions del cicle Premis Gaudí i Premis Goya, mostrant el carnet a la taquilla.

Donat que s’apropen les nominacions als Premis Gaudí i als Premis Goya dels cinemes català i espanyol, respectivament, el cicle és una oportunitatper poder tornar a gaudir d’alguns dels títols de les produccions catalanes i espanyoles més recents en pantalla gran.

Enguany, totes les pel·lícules que es projecten han viatjat per tot el món passant per festivals de renom internacional. Així mateix, moltes d’elles han guanyat nombrosos premis.

El cicle, que s’allarga també durant el mes de desembre, ofereix la següent programació aquest novembre:

Carmina y amén - Premis Goya

Dimarts 1 de novembre a les 16:30h a la Sala Laya.

Escrita i dirigida per Paco León, música de Francisco Martínez Cabeza de la Vaca, direcció de fotografia de Juan González Guerrero, muntatge d'Ana Alvarez i produïda per Andy Joke, Telecinco Cinema i Canal +.

Festival de Málaga: Biznaga de plata al Millor guió.

Sinopsi

Després de la sobtada mort del seu marit, Carmina convenç la seva filla María de no comunicar la defunció fins passats dos dies, per així poder cobrar la plaga extra que ell tenia pendent. Durant aquells dos dies amaguen el cadàver i dissimulen el seu dol en la quotidianitat d’un bloc de pisos d’un barri humil de Sevilla.

Family Tour - Premis Gaudí

Dissabte 8 de novembre a les 16:30h a la Sala Laya. Presentació a càrrec de la directora, Liliana Torres, i l'actriu, Núria Gago.

Escrita i dirigida per Liliana Torres, direcció de fotografia de Griselda Jordana García, muntatge d'Aina Calleja Cortés i produïda per Escándalo Films.

Crossing Europe - Filmfestival Linz: Premi Crossing Europe.

Sinopsi

Un autoretrat fílmic d’una exalumna de l’ESCAC que converteix els seus parents en els protagonistes d’aquesta comèdia dramàtica en la que una noia torna a casa els seus pares per vacances i la seva mare l’obliga a visitar els seus familiars, un fet que li fa explorar les seves pròpies frustracions i límits de tolerància envers els defectes que tots heretem.

Hermosa juventud - Premis Gaudí i Premis Goya

Dimecres 12 de novembre a les 21:30h a la Sala Laya.

Dirigida per Jaime Rosales, guió de Jaime Rosales i Enric Rufas, direcció de fotografia de Juan Gómez-Acebo, muntatge de Pau Esteve Birba  i produïda per Fresdeval Films, Les Productions Balthazar i Wanda Vision.

Secció Oficial Cannes 2014 "Un certain regard"

Sinopsi

La Natàlia i el Carlos són dos joves enamorats que lluiten per sobreviure a l’Espanya actual. Els seus recursos limitats els impedeixen satisfer els seus desigs. No tenen grans ambicions, perquè no tenen grans esperances, però tenen una filla que han de mantenir, i és per això que es presenten a rodar una pel·lícula pornogràfica amateur.

10.000 km - Premis Gaudí i Premis Goya

Dissabte 15 de novembre a les 19:30h a la Sala Chomón. Presentació a càrrec del productors Tono Folguera i Sergi Moreno i de l’actor protagonista, David Verdaguer.

Dirigida per Carlos Marqués-Marcet, guió de Carlos Marqués-Marcet i Clara Roquet, direcció de fotografia Dagmar Weaver-Madsen, muntatge de Carlos Marqués-Marcet i Juliana Montañés i produïda per Lastor Media i Somos la Panda amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE, i el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i MEDIA Desenvolupament.

SXSW - South by Southwest Austin: Millor duo interpretatiu (Natalia Tena i David Verdaguer), Festival de Málaga Cine Español: 1. Biznaga d'Or a la Millor pel·lícula 2. Biznaga de Plata al Millor director (Carlos Marqués-Marcet) 3. Biznaga de Plata al Millor guió novell (Carlos Marqués-Marcet i Clara Roquet) 4. Premi Especial del Jurat de la Crítica 5. Biznaga de Plata ex Aquo a la Millor actriu (Natalia Tena), Crossing Europe - Filmfestival Linz: Premi del Públic

Sinopsi

Una sòlida parella de Barcelona acarona la idea de tenir un fill; però, inesperadament, ella aconsegueix una beca d’un any a Los Angeles. Els 10.000km que els separen els obliguen a mantenir la relació a través del ciberespai.

Stella Cadente - Premis Gaudí

Divendres 28 de novembre a les 22:00h a la Sala Chomón. Presentació a càrrec del director, Lluís Miñarro.

Dirigida per Lluís Miñarro, guió de Lluís Miñarro i Sergi Belbel, direcció de fotografia Jimmy Gimferrer, muntatge Núria Esquerra i produïda per Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Seleccionada a: Festival de Rotterdam, London Spanish Film Festival, Festival Internacional de Cine Las Palmas de Gran Canaria, Sofia Film Festival, Festival Internacional de Karlovy Vary

Sinopsi

Aproximació poètica al fugaç regnat d’Amadeu de Savoia, monarca espanyol del 1871 i 1973. És un període molt convuls i inestable de la història del país, cosa que no va evitar que al Palau Reial la Cort es lliurés gairebé exclusivament als seus plaers.

Per a més informació sobre el cicle Premis Gaudí i Premis Goya, feu ‘clic’ al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat