Estrenes

Estrena del documental 'Demonstration' de Victor Kossakovsky i 32 estudiants de la UPF

El 2 d'octubre a sales de tot l'Estat, s'estrena el documental Demonstration, dirigit per Victor Kossakovsky i creat conjuntament amb 32 estudiants del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra

El film retrata les manifestacions ocorregudes l'any 2012 a la ciutat de Barcelona en oposició als plans d'austeritat duts a terme per part del govern espanyol.

Per realitzar el documental, els estudiants es llancen al carrer amb les seves càmeres per filmar els fets des de diferents punts de vista, seguint les indicacions del director rus: "Ens endinsem en una nova era i potser necessitem pel·lícules que no pot fer un mateix, sol. No podria haver fet aquest film jo sol perquè no puc estar en 32 llocs diferents alhora. Ara és el moment d'unir els cervells. Anem a mostrar alguna cosa a la humanitat que no s'hagi vist mai abans" diu el mateix Kossakovsky, que serà a Barcelona presentant el film de l'1 al 4 d'octubre.

Les manifestacions que apareixen en el film són concretament les del 29 de març i el 14 de novembre del 2012, caracteritzades per la seva dimensió massiva i la violència, tant ciutadana com policial. Contemporàniament i aliè a aquest fets, el Gran Teatre del Liceu representava el ballet Don Quixot de Ludwig Minkus.

El documental sap combinar aquestes dues realitats: mentre els estudiants filmen els esdeveniments, l'espectador, des de l'altra costat de la pantalla, és capaç de veure realment el què passa gràcies a la música que li permet distància amb els fets. El resultat és un 'film-ballet' en que els personatges, els sons i les situacions trobades es combinen amb la música de Minkus en una barreja reveladora que produeix un efecte imprevisible.

L'estrena del documental es farà a través del Documental del Mes, una iniciativa presentada per Docs Barcelona, que té la voluntat d'apropar el gènere del documental als espectadors.

Per veure el tràiler del documental, fes 'clic' al següent aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat